Connect with us

Εκκλησιαστικά

Πανηγυρίζει το Σαββατοκύριακο ο Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου Πατρών – ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Published

on

Τη μνήμη του Αγίου Διονυσίου τιμά η εκκλησία μας στις 17/12 και ο φετινός εορτασμός στον ιερό ναό του Αγ. Διονυσίου Πατρών θα ξεκινήσει από την παραμονή, σήμερα Σάββατο 16/12/2023. Στον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας στις 18.00 πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό θα χοροστατήσει και θα μιλήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Ο Επίσκοπος Κερνίτσης αναμένεται να αναφερθεί στον Άγιο Διονύσιο που είναι & ο πολιούχος της Ζακύνθου, στην αφιέρωση του στο Θεό δια της μοναχικής κουράς, στην εκκλησιαστική και αρχιερατική του ζωή στην Αίγινα και τέλος στην εντολή του Κυρίου Ιησού Χριστού να αγαπάμε τους εχθρούς μας, την οποία ο Άγιος Διονύσιος τήρησε με τη συγχώρηση του φονιά του κατά σάρκα αδελφού του.

Το βράδυ του Σαββάτου 16/12 στις 22.00 θα ψαλεί ιερά αγρυπνία προεξάρχοντος του πρωτοσύγκελου της Μητροπόλεως Πατρών, αρχιμανδρίτη Αρτεμίου Αργυρόπουλου και το πρωί της Κυριακής 17/12 στην πανηγυρική Θεία λειτουργία θα είναι και πάλι ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Πάντα τη μέρα αυτή ακολουθεί στη συνέχεια Θεία δοξολογία για την εορτή των Τριών Παίδων εν Καμίνω που είναι οι προστάτες Άγιοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, και εικόνα τους υπάρχει στο ναό του Αγ. Διονυσίου.

Πανηγυρίζει το Σαββατοκύριακο ο Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου Πατρών - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ροή ειδήσεων

Advertisement