Connect with us

Ελλάδα

Κίνηση στους δρόμους: Γιατί σήμερα το απόγευμα αναμένεται το χειρότερο μποτιλιάρισμα της χρονιάς

Published

on

Ένα απόγευμα-κόλαση αναμένεται να ζήσουν οι οδηγοί τις επόμενες ώρες στους δρόμους της πρωτεύουσας καθώς από το μεσημέρι οι περισσότερες, οδικές αρτηρίες θα θυμίζουν ένα απέραντο πάρκινγκ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Συμβούλου Διαχείρισης Κυκλοφορίας και Οδικής Ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής, Κίμωνα Λογοθέτη, το σημερινό απόγευμα δεν αποκλείεται να είναι το δυσκολότερο της χρονιάς για την κίνηση στους δρόμους βάζοντας στο «κόκκινο» ένα μεγάλο τμήμα του οδικού δικτύου στο Λεκανοπέδιο.

Όπως εξηγεί στο protothema.gr ο κ. Λογοθέτης, η έντονη, αγοραστική κίνηση των τελευταίων ημερών σε συνδυασμό με τις πορείες στο κέντρο της πόλης και τις μετεωρολογικές προβλέψεις θα προκαλέσουν ένα κυκλοφοριακό κομφούζιο.

«Ήδη τις τελευταίες μέρες, βιώνουμε μια χρονική μετατόπιση της κίνησης και οι απογευματινές ώρες αιχμής έχουν γίνει πολύ πιο δύσκολες από τις πρωινές. Πιο συγκεκριμένα, από τις 14:30 μέχρι και τις 20.30 όλη αυτή την εβδομάδα, οι περισσότερες κεντρικές οδικές αρτηρίες κατέγραψαν συμφόρηση, η οποία επεκτάθηκε σε πολλές οδικές αρτηρίες έως και τις 21:00» εξηγεί ο κ. Λογοθέτης.

«Σήμερα, Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, μετά τη λήξη του δακτυλίου στις 15.00, αναμένεται το πιο δύσκολο κυκλοφοριακά απόγευμα, πιθανόν όλης της χρονιάς, συνυπολογίζοντας την προγραμματισμένη συγκέντρωση και πορεία στο Σύνταγμα στις 19:00, αλλά και τις μετεωρολογικές προβλέψεις που δείχνουν μεγάλη πιθανότητα βροχοπτώσεων» προσθέτει ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Συμβούλου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής «οι μεγαλύτερες δυσκολίες αναμένονται στο κέντρο της Αθήνας, στον Κηφισό, στην Βασιλέως Κωσταντίνου , στην Αρδηττού, στην Κηφισίας και στην Βασιλίσσης Σοφίας. Οι χρήστες του οδικού δικτύου καλούνται να οπλιστούν με υπομονή και καλή διάθεση, τηρώντας όλους τους κανόνες οδικής ασφάλειας, με σεβασμό στο συμπολίτη και στην ανθρώπινη ζωή».

Ροή ειδήσεων

Advertisement