Connect with us

Ελλάδα

Με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συναντήθηκε ο Ενές Καντέρ

Published

on

Ο Ενές Καντέρ βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και μερικά 24ωρα και σήμερα (15/12) είχε τη δυνατότητα να συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ο Τούρκος μπασκετμπολίστας με την πλούσια καριέρα στο NBΑ, όπου φόρεσε τις φανέλες των Γιούτα Τζαζ, Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Νιου Γιορκ Νικς, Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς και Μπόστον Σέλτικς, έδωσε μια τιμητική πλακέτα στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για πληθώρα ζητημάτων, καθώς ο Καντέρ βρίσκεται στη χώρα μας, προκειμένου να προωθήσει τις δράσεις του σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι δυο τους είχαν συναντηθεί και τον Οκτώβριο του 2023, όταν ο Καντέρ είχε έρθει για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες συναντήθηκε και με συμπατριώτες του, που έχουν αφήσει την Τουρκία λόγω των διαφορών τους με τον τρόπο που διοικεί τη χώρα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Ενές Καντέρ έχει εκφράσει πολλάκις πως δεν θέλει τον Ερντογάν στην εξουσία της Τουρκίας.

Επιπλέον, ο Καντέρ εκμεταλλευόμενος την παρουσία του στην Ελλάδα διοργάνωσε καμπ στα Βριλήσσια με τη συμμετοχή πολλών παιδιών. Στο παρελθόν ο Καντέρ είχε εκφράσει την επιθυμία του να αγωνιστεί σε κάποιον ελληνικό σύλλογο, ενώ το όνομά του είχε συνδεθεί με τον Παναθηναϊκό.

Αφότου προσγειώθηκε στη χώρα μας, ο Ενές Καντέρ σημείωσε σε μήνυμά του στο Instagram: «Γεια σου, όμορφη Ελλάδα!», συνοδεύοντάς την ανάρτησή του και με την ελληνική σημαία.

Ροή ειδήσεων

Advertisement