Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Το δις εξαμαρτείν… για θρασύ διαρρήκτη στην Ηλεία – Τον άφησαν ελεύθερο… και έκανε πάλι τα ίδια! – ΦΩΤΟ

Published

on

Δεν φαίνεται να έβαλε μυαλό ο 46χρονος δράστης που πριν από ακριβώς μία εβδομάδα «έπεσε» στη φάκα των αρχών για σωρεία κλοπών και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την τακτική δικάσιμο, αφού και πάλι… έκανε τα ίδια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς», ο 46χρονος φαίνεται πως είχε ιδιαίτερη… προτίμηση στις εκκλησίες, αφού και πάλι «χτύπησε» σε ναό, όπως ακριβώς είχε κάνει και πριν από επτά ημέρες.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 46χρονος -που είναι παλαιός γνώριμος στις τοπικές αρχές, έκλεψε και πάλι αυτοκίνητο, αυτή τη φορά από τη Γαστούνη και το χρησιμοποίησε για να πάει στο Κουρτέσι για να συνεχίσει το… έργο του. Μάλιστα στην προκειμένη φαίνεται πως είχε και… συνεργό.

Το δις εξαμαρτείν… για θρασύ διαρρήκτη στην Ηλεία – Τον άφησαν ελεύθερο… και έκανε πάλι τα ίδια! - ΦΩΤΟ

Ήταν περασμένες 4:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου όταν ο 46χρονος, παραβίασε την πόρτα του Ιερού Ναού της Παναγίας Παντάνασσας, «μπούκαρε» σαν τον… φαντομά, αφού κανείς δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό, και αφαίρεσε τη μικροφωνική της εκκλησίας, μαζί με τον ενισχυτή καθώς και χρήματα από το παγκάρι, προκαλώντας παράλληλα φθορές τόσο στο εσωτερικό της εκκλησίας, όσο και στις εισόδους της.

Η διάρρηξη έγινε αντιληπτή από τον Ιερέα του Ναού, το απόγευμα του Σαββάτου όπου και ενημέρωσε την αστυνομία.

Οι έρευνες αλλά και οι πληροφορίες των αρχών υπό την καθοδήγηση του Αστυνομικού Διευθυντή Ηλείας κου Γιώργου Σωτηρόπουλου, απέδωσαν καρπούς, αφού είχαν σαν αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Πρόκειται για μια συνεργασία τεσσάρων υπηρεσιών, αυτής της Ειδικής Ομάδας Ελέγχου της Δ.Α Ηλείας, και των Αστυνομικών Τμημάτων Πηνειού, Βουπρασίας και Πύργου.

Πάντα με τις ίδιες πηγές, οι αστυνομικοί φαίνεται πως του είχαν στήσει… καρτέρι και τον συνέλαβαν περίπου στις 2:00 τα ξημερώματα της Κυριακής σε περιοχή της Γαστούνης όπου κινούνταν με το αυτοκίνητο που είχε κλέψει.

Όπως προκύπτει, ο 46χρονος φέρεται να ομολόγησε τις πράξεις του και μάλιστα υπέδειξε στους αστυνομικούς και το σημείο που είχε κρύψει τα κλοπιμαία, σε καταυλισμό ΡΟΜΑ που διαμένουν συγγενικά του πρόσωπα, στην περιοχή του Πράσινου, όπου και βρέθηκαν και επιστράφηκαν στον εφημέριο του Ναού, όπως και το αυτοκίνητο στον κάτοχό του.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία και ο δράστης κρατείται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας.

π. Θεμιστοκλής Κωνσταντακόπουλος

«Πήγα στον Ναό και τα βρήκα όλα άνω-κάτω»

Η εφημερίδα «Πατρίς», επικοινώνησε με τον εφημέριο του Ναού, τον π. Θεμιστοκλή Κωνσταντακόπουλο, ο οποίος ανέφερε πως «…πήγα το Σάββατο το απόγευμα στις 4:00 η ώρα στην εκκλησία να κάνω εσπερινό και διαπίστωσα από την πρώτη στιγμή ότι κάτι δεν πάει καλά… Μπήκα μέσα στον ναό και είδα σακούλες και αντικείμενα πεταμένα, είδα το παγκάρι ανάστατο και κατάλαβα αμέσως ότι έχει γίνει διάρρηξη. Προχωρώντας προς τα μέσα διαπίστωσα ότι ήταν παραβιασμένη η πόρτα στο βόρειο μέρος και στην πόρτα στο νότιο μέρος είχαν σπάσει μόνο το τζάμι. Κατευθείαν πήρε τηλέφωνο τους επιτρόπους και την αστυνομία. Μιλάμε για μία κατάσταση τραγική. Μέχρι να έρθουν οι αρχές διαπίστωσα ότι είχαν κλέψει τη μικροφωνική της εκκλησίας παρέα με τον ενισχυτή, όμως ευτυχώς η αστυνομία τα βρήκε και μας τα επέστρεψε».

Δείτε φωτογραφίες από τον Ιερό Ναό:

Ροή ειδήσεων

Advertisement