Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Παρίστανε τον «γιατρό»… για να την θωπεύσει ενώ ήταν γυμνή! Αύριο στον ανακριτή

Published

on

Του Κ. Φλαμή (ΓΝΩΜΗ)

Ο 51χρονος νοσηλευτής φορούσε ιατρική μάσκα όταν μεταφερόταν με χειροπέδες στα χέρια στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας με την κατηγορία της κατάχρησης σε γενετήσια πράξη σε βάρος μίας παντρεμένης γυναίκας 23 ετών από τον Πύργο. Ο ίδιος πατέρας δύο παιδιών, διαζευγμένος και με καταγγελίες που τον ακολουθούν… από το παρελθόν του. Κάποιες προφορικές καταγγελίες για παρόμοιες σεξιστικές συμπεριφορές, αλλά και ένας ξυλοδαρμός σε βάρος συναδέλφου του νοσηλευτή ο οποίος είχε γίνει με αφορμή προσωπικούς -οικογενειακούς λόγους.

 

Ανεβαίνοντας τα σκαλιά του Δικαστικού Μεγάρου ρωτήθηκε για την πράξη του αλλά… δεν απάντησε το παραμικρό! Στον Εισαγγελέα άκουσε τις κατηγορίες και δήλωσε αθώος. «Θα αποδειχθεί στην ανάκριση πως τα καταγγελλόμενα δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα» δήλωνε λίγο αργότερα ο δικηγόρος του Χρήστος Μπενετάτος. Ο ίδιος υποστηρίζει στην κατάθεσή του πως προέβη σε καθαρά ιατρική πράξη, όμως κατά το νόμο κάτι τέτοιο απαγορεύεται να κάνει, αφού δεν είναι γιατρός!

 

Μάλιστα την συγκεκριμένη ημέρα είχε υπηρεσία σε άλλο τμήμα, αλλά ο δικηγόρος του δήλωσε πως «βρέθηκε εκεί επειδή υπήρχαν αυξημένες ανάγκες». Η νεαρή είχε μεταφερθεί από τον πατέρα της στο Νοσοκομείο καθώς είχε αιμορραγία στον πρωκτό. Ο σύζυγός της έλειπε τις τελευταίες ημέρες και έτσι δεν μπορούσε να την συνοδεύσει στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Κατά την καταγγελία ο νοσηλευτής έκανε «ιατρική πράξη» στην περιοχή, όμως όπως η ίδια είπε, αυτή συνοδευόταν… με λεκτικές σεξιστικές αναφορές. Η 23χρονη φυσικά δεν μπορούσε να γνωρίζει, ειδικά εκείνη την στιγμή, ότι ο νοσηλευτής δεν είχε κανένα δικαίωμα να την εξετάσει. Ο δικηγόρος του πάντως δήλωσε πως… ότι συνέβη έγινε παρουσία ιατρού.

 

Κατά την καταγγελία της νεαρής όμως… όταν γυναίκα ιατρός έφερε τις εξετάσεις της οι οποίες ήσαν «καθαρές» και πληροφορήθηκε τι είχε προηγηθεί… έγινε έξω φρενών. Ετσι κάλεσε την Αστυνομία και ο νοσηλευτής συνελήφθη! Η 23χρονη είχε περιγράψει στην Επιμελήτρια ότι ακριβώς είχε κάνει στο σώμα της ο 51χρονος εργαζόμενος. Και αυτό θεωρείται βιασμός.

 

Ο ΣΥΖΥΓΟΣ

 

«Τρελάθηκα» δήλωσε ο σύζυγος της 23χρονης για να προσθέσει: «Είναι καλά, απλά δεν είναι σε θέση να μιλήσει. Ό,τι είναι, θα γίνει σε συνεννόηση με δικηγόρο! Εγώ έλειπα, μετά από λίγο η γυναίκα μου με πήρε τηλέφωνο και μου το είπε. Ήρθα προχθες το βράδυ και δεν τα ξέρω όλα. Δεν την έχω ρωτήσει κι εγώ για να μην ξύνω πάλι πληγές. Τα έχει ήδη πει πολλές φορές στην αστυνομία».

 

Ο σύζυγος της 23χρονης συνέχισε:  «έμαθα ότι μίλησε ο νοσηλευτής, υπάρχει ο γιατρός που μπορεί να διαβεβαιώσει. Όταν ηρεμήσει λίγο, φαντάζομαι και η ίδια θα μιλήσει».  Όπως αναφέρει, «τα συναισθήματα είναι μπερδεμένα πραγματικά. Τρελάθηκα όταν μου το είπε. Δεν τον ήξερε τον νοσηλευτή. Τα βλέπουμε και στις ειδήσεις τι γίνεται»!

 

Η νεαρή κοπέλα υπέβαλλε μήνυση για βιασμό σε βάρος του νοσηλευτή με αποτέλεσμα η προσαγωγή του να μετατραπεί σε σύλληψη και σε βάρος του να σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα. Την ίδια στιγμή, o Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης διέταξε ήδη τη διενέργεια ΕΔΕ για το περιστατικό.

 

Ο 51χρονος ζήτησε προθεσμία από τον ανακριτή και θα απολογηθεί αύριο Πέμπτη.

 

Η ΠΟΕΔΗΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

 

Για το απίστευτο αυτό γεγονός μίλησαν στην «Γνώμη» και οι συνδικαλιστές του Νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας» Μιχάλης Στελλάτος και Κώστας Πετρόπουλος. Ο πρώτος ανέφερε πως καταδικάζει το γεγονός αλλά θα πρέπει να ολοκληρωθεί η έρευνα από τις αρμόδιες Αρχές. Ο κ. Πετρόπουλος το χαρακτήρισε ως «μεμονωμένο συμβάν» και πως όλοι οι εργαζόμενοι που τον γνώριζαν… έπεσαν από τα σύννεφα! Ωστόσο είναι μία πράξη απολύτως καταδικαστέα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ «εκείνο το βράδυ, μετά τη λήψη των δειγμάτων, η γιατρός έφυγε και ο νοσηλευτής παρέμεινε με την ασθενή, προχωρώντας όπως κατήγγειλε γιατρός, σε πράξεις σεξουαλικού περιεχομένου σε βάρος της γυναίκας. Η 23χρονη κάλεσε σε βοήθεια και μαζί με τον πατέρα της που έσπευσε στην αίθουσα αναζωογόνησης, απευθύνθηκαν στη γιατρό που την είχε εξετάσει»!

Ροή ειδήσεων

Advertisement