Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, και το νέο δημοτικό συμβούλιο

Published

on

Αρκετά συγκινημένος, χαμογελαστός και με ενωτική διάθεση εμφανίστηκε το απόγευμα στην τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής, του δημοτικού συμβουλίου, των Προέδρων και των μελών των κοινοτικών συμβουλίων της πρωτεύουσας του Νομού, ο νέος δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, ο οποίος χαρακτήρισε τον όρκο του ως «Όρκο ηθικής υποχρέωσης και δέσμευσης», στέλνοντας το μήνυμα της αξιοπρέπειας και της διαφάνειας που θα διέπει για τα επόμενα πέντε χρόνια την δημοτική αρχή την οποία όπως ανέφερε θα συνοδεύει η εφαρμογή δίκαιων και εφικτών λύσεων προς το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου.

Την ορκωμοσία που πραγματοποιήθηκε στον κλειστό χώρο του Πάρκου Ξυστρή στον Πύργο, τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης, Αθανάσιος, συνεπικουρούμενος από τον Ιερό Κλήρο της Μητρόπολης Ηλείας. Ο κ.κ. Αθανάσιος ευχήθηκε στο Δήμαρχο καλή και παραγωγική θητεία και κάθε επιτυχία στο έργο του, τονίζοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και η Μητρόπολη θα είναι αρωγοί σε έργα και δράσεις που αφορούν το κοινωνικό σύνολο, όπως άλλωστε κάνει πάντα για όλους τους συνανθρώπους μας.

Ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, και το νέο δημοτικό συμβούλιο

«Η ορκωμοσία μου ως Δημάρχου Πύργου δεν μπορεί παρά να συνοδεύεται από αισθήματα βαριάς ευθύνης για το υψηλό καθήκον που επωμίζομαι», ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Καννής δεσμευόμενος ότι αναλαμβάνει το χρέος να ασκήσει τα καθήκοντά του «εν ονόματί σας και όχι εν ονόματί μου».

«Η νίκη της δημοτικής μας παράταξης στις εκλογές ήταν ένα βήμα», είπε χαρακτηριστικά ο νέος δήμαρχος Πύργου και συνέχισε «Δική μου, φιλοδοξία είναι να εκπληρώσω τη δημοκρατική οφειλή μου απέναντι σας και να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης που μου δείξατε. Εξάλλου, όταν εισπράττουμε απλόχερα την αγάπη των συνδημοτών μας, πρέπει να αποδεικνύουμε καθημερινά ότι την αξίζουμε».

«Αναλαμβάνουμε με πλήρη επίγνωση»

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο κ. Καννής, τόνισε ότι έχει απόλυτη συναίσθηση ότι αναλαμβάνει την διοίκηση του Δήμου Πύργου σε μια κρίσιμη καμπή και πλήρη επίγνωση των μεγάλων προκλήσεων και δυσκολιών που καλείται να αντιμετωπίσει, ωστόσο στάθηκε στον ρόλο που πρέπει στο εξής να έχει ο δήμος Πύργου, ως η Πρωτεύουσα του Νομού Ηλείας. Στο πλαίσιο αυτό, ο νέος δήμαρχος Πύργου, επεσήμανε ότι «ο ρόλος αυτός δεν είναι ανταγωνιστικός αλλά ενώνει όλη την Ηλεία σαν μια γροθιά».

«Όποιος βλέπει τον εαυτό του να ξιφουλκεί σε άγονες αντιπαραθέσεις προηγούμενων δεκαετιών έχει μείνει σε παρωχημένες πρακτικές», είπε χαρακτηριστικά και από το βήμα κάλεσε ως νέος δήμαρχος Πύργου, όλους τους Δημάρχους του Νομού Ηλείας, όλες τις δημοτικές αρχές και όλες ανεξαιρέτως τις δημοτικές παρατάξεις των δημοτικών συμβουλίων «να συμπράξουμε για το καλό της Ηλείας. Με βασική αρχή τη συνέργεια και τη συνεργασία. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά».

Ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, και το νέο δημοτικό συμβούλιο

«Να υπερβούμε τα διαχρονικά εμπόδια»

«Με αρωγό την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με συμμέτοχους τους βουλευτές μας μπορούμε να διαμορφώσουμε μια άλλη εικόνα που θα αναδεικνύει τις προοπτικές, θα ενισχύει τα ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και θα προσφέρει δυνατότητες ευημερίας για όλους. Θα είναι η δική μας απάντηση στην αγωνία των πολιτών για το μέλλον του τόπου μας. Αλλά για να καταφέρει ο Δήμος μας να ανταποκριθεί σε αυτόν τον πρωτεύοντα ρόλο, πρέπει κατ’ αρχάς να αποκτήσει τον σωστό προσανατολισμό, να βρει τα βήματά του», τόνισε ο Στάθης Καννής και δεσμεύτηκε ότι μόλις η νέα δημοτική αρχή αποκτήσει μια αξιόπιστη αποτύπωση της συνολικής εικόνας που θα παραλάβει, θα κινηθεί με βασικούς άξονες τον οικονομικό και τον διοικητικό εξορθολογισμό του Δήμου.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο νέος δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, διαβεβαίωσε ότι: «Όσοι επιχειρήσουν να κρατήσουν την πόλη χωρισμένη σε αντίπαλες όχθες, θα απομονωθούν από την ίδια την κοινωνία. Η νέα δημοτική αρχή και εγώ προσωπικά θα αγωνιστούμε για να κρατήσουμε ενωμένες τις όχθες και να χτίσουμε γέφυρες συνεργασίας και σύγκλισης».

Ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, και το νέο δημοτικό συμβούλιο

Παρουσίες

Αρκετές ήταν οι παρουσίες προσώπων που τίμησαν την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Πύργου στο πάρκο Ξυστρή. Ξεχώρισαν οι παρουσίες του πρώην υφυπουργού Γιάννη Ζαφειρόπουλου, του διευθύνοντα συμβούλου των Aldemar Resorts Αλέξανδρου Αγγελόπουλου, των βουλευτών της Ηλείας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, Μιχάλη Κατρίνη και Διονύση Καλαματιανού ενώ μήνυμα απέστειλε και η βουλευτής της Ηλείας Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, και το νέο δημοτικό συμβούλιο

Ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, και το νέο δημοτικό συμβούλιο

Επίσης στην τελετή ορκωμοσίας παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής και ο τέως δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος. Τις ευχές τους για καλή θητεία στο νέο δήμαρχο απηύθυναν ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας, Κώστας Νικολούτσος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Χρήστος Γιαννικούλης, ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πύργου Αλέκος Γαλανόπουλος, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Τάκης Τσιλιμιγκρας, οι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Στρατιωτικών Αρχών του τόπου καθώς επίσης και νεοεκλεγέντες περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι σωματείων, συλλόγων και τοπικών φορέων.

Στην δεύτερη κατά σειρά τελετή ορκωμοσίας δημοτικής αρχής του Νομού Ηλείας, παραβρέθηκαν όλοι οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι των δήμων μεταξύ των οποίων του δήμου Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, του δήμου Πηνειού Αλέξης Καστρινός, του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, του δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων, Σάκης Μπαλιουκος, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας Άρης Παναγιωτόπουλος και του δήμου Ζαχάρως Κώστας Μητρόπουλος.
Αυτή ήταν μία εικόνα που αποτύπωσε δεύτερη φορά την διάθεση σύγκλισης την οποία επικαλέστηκε και ο νέος δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής κατά την ομιλία του.

Παρόντες στην ορκωμοσία ήταν επίσης και οι επικεφαλής των παρατάξεων που συμμετείχαν στις περασμένες εκλογές Τάκης Αντωνακόπουλος (νυν δήμαρχος Πύργου), Διονύσης Μπέλτσος, Χρήστος Αθανάσουλας καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι αυτών.

Η βραδιά έκλεισε με τις υπογραφές όλων των αιρετών του δήμου Πύργου οι οποίοι ξεκινούν τη θητεία τους από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, και το νέο δημοτικό συμβούλιοΟρκίστηκε ο νέος δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, και το νέο δημοτικό συμβούλιοΟρκίστηκε ο νέος δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, και το νέο δημοτικό συμβούλιοΟρκίστηκε ο νέος δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, και το νέο δημοτικό συμβούλιοΟρκίστηκε ο νέος δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, και το νέο δημοτικό συμβούλιοΟρκίστηκε ο νέος δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, και το νέο δημοτικό συμβούλιοΟρκίστηκε ο νέος δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, και το νέο δημοτικό συμβούλιοΟρκίστηκε ο νέος δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, και το νέο δημοτικό συμβούλιοΟρκίστηκε ο νέος δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, και το νέο δημοτικό συμβούλιοΟρκίστηκε ο νέος δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, και το νέο δημοτικό συμβούλιοΟρκίστηκε ο νέος δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, και το νέο δημοτικό συμβούλιοΟρκίστηκε ο νέος δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, και το νέο δημοτικό συμβούλιο

Ροή ειδήσεων

Advertisement