Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Πάνω από 3.500 οικογένειες θα κάνουν Χριστούγεννα με τρόφιμα από την Εκκλησία και τον Δήμο

Published

on

Πάνω από 3.500 οικογένειες στην Πάτρα θα κάνουν Χριστούγεννα και γιορτές με τα τρόφιμα που πρόκειται να πάρουν από την τοπική Εκκλησία και τον Δήμο, αλλά και διάφορους συλλόγους της περιοχής που βοηθούν ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Μπορεί να έχουμε ξεφύγει από την οικονομική κρίση και από τα μνημόνια, αλλά τα αποτυπώματα αυτής, σε συνδυασμό με την πανδημία και την καραντίνα που ακολούθησε, παραμένουν έντονα πάνω στην τοπική κοινωνία της Πάτρας.

Το σημαντικό όμως είναι παρά τις δύσκολες εποχές που ζούμε στην Πάτρα υπάρχουν αρκετοί φορείς και σύλλογοι που προσπαθούν να βοηθήσουν τις οικογένειες που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική θέση και ζουν στα όρια ή και κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Ανάμεσα στους φορείς – θεσμούς αυτούς και στην προσπάθεια που γίνεται η Εκκλησία παίζει διαχρονικά έναν πρωτεύοντα ρόλο, κάτι που φάνηκε από τα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Η τοπική Εκκλησία της Πάτρας, η Ιερά Μητρόπολη και οι ενορίες της θα είναι και σε αυτές τις γιορτές στο πλευρό άπορων οικογενειών και ανθρώπων που ζουν κάτω στα όρια της φτώχειας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement