Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Θέμης Μπάκας: «Μείζων στόχος η αποϊδρυματοποίηση!»

Published

on

Κινούμενος στο πνεύμα των εορταστικών ημερών και εμφορούμενος από τις αρχές και τις αξίες της ενσυναίσθησης και της κοινωνικής αλληλεγγύης, ο πολιτευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θέμης Μπάκας πραγματοποίησε συμβολικές επισκέψεις στο Σκαγιοπούλειο και στην «Κιβωτό της Αγάπης». Σε σχετική δήλωσή του, αναφέρει τα εξής:

«Αισθάνθηκα την ηθική υποχρέωση, στο πλαίσιο των εορταστικών ημερών που διανύουμε, να επισκεφθώ για συμβολικούς λόγους δύο ιδρύματα της Πάτρας που προσφέρουν μείζονος σημασίας για την κοινωνία υπηρεσίες: το Σκαγιοπούλειο, έδρα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, και την «Κιβωτό της Αγάπης».

Κατά τις επισκέψεις μου, πέρα από την ανταλλαγή των καθιερωμένων ευχών με τις διοικήσεις και το προσωπικό τους, ενημερώθηκα για τα θέματα και τα προβλήματα που άπτονται της λειτουργίας τους.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, άκουσα τον πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Νίκο Σταθακόπουλο, να με ενημερώνει ότι το πρόγραμμα αποϊδρυματοποίησης, που είχε θέσει ως προτεραιότητα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ξεκινήσει από το εν λόγω Κέντρο και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Σκοπός του προγράμματος αποϊδρυματοποίησης είναι τα παιδιά που φιλοξενούνται σήμερα στο ΚΕΠΕΚ Λεχαινών να μεταστεγαστούν σε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ).

Με αφορμή αυτό το πρώτο θετικό βήμα που έγινε, θέλω να επισημάνω ότι πιστεύω ακράδαντα πως η πολιτεία θα πρέπει να μεριμνήσει για την επέκταση του προγράμματος αποϊδρυματιοποίησης σε όλες τις κρατικές δομές και τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, που φιλοξενούν παιδιά σε συνθήκες του περασμένου αιώνα. Η αποϊδρυματοποίηση πρέπει να καταστεί μείζων στόχος μας».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement