Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τη «γλίτωσε» προς το παρόν ο ΚΟΔΗΠ-Το ΣτΕ έκανε δεκτή την αίτηση προσωρινής αναστολής της απόφασης 

Published

on

Παραμένει σε πλήρη λειτουργία και ισχύ ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, καθώς το γ’ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας στο οποίο είχε προσφύγει ο Δήμος Πατρέων έκανε δεκτή την αίτηση προσωρινής αναστολής της απόφασης του Υπουργού για την κατάργηση και συγχώνευσή του στο Δήμο.

Η προσωρινή απόφαση θα ισχύ τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Μαρτίου, οπότε κι αν αναμένεται να συζητηθεί από την αρμόδια επιτροπή αναστολών του ΣτΕ η οριστική αίτηση ακύρωσης της υπουργικής απόφασης.
«Με απόφαση του Δ.Σ. του ΚΟΔΗΠ προσφύγαμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας καταθέτοντας τόσο αίτηση ακύρωσης της υπουργικής απόφασης, όσο και της αίτηση αναστολής. Με προσωρινή διαταγή του Γ’ τμήματος του ΣτΕ έγινε δεκτή η αναστολή της απόφασης μέχρι να συζητηθεί η αίτηση ακύρωσης, περίπου στις αρχές Μαρτίου. Αυτό σημαίνει πως ο Κοινωνικός Οργανισμός παραμένει ως έχει, γι΄αυτό και προχωρήσαμε και σε τροποποίηση της απόφασης του Δημάρχου για τον ορισμό αντιδημάρχων, καθώς λαμβάνοντας αρχικά υπόψη την υπουργική απόφαση για την κατάργηση του Κοινωνικού Οργανισμού, συγκροτήθηκε αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής για να χειρίζεται τα θέματα αρμοδιότητας του ΚΟΔΗΠ», δήλωσε στη «Γ», ο αντιδήμαρχος Διοίκησης, Διονύσης Πλέσσας.
Μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας «παγώνει» η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής η οποία είχε ανατεθεί στον Θόδωρο Τουλγαρίδη, καθώς ο ίδιος και μέχρι νεωτέρας θα συνεχίσει να είναι πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού.
Κ. ΣΒΟΛΗΣ: ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ
Με αφορμή τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων, Κώστας Σβόλης δήλωσε πως «η προσωρινή (δια της δικαστικού οδού) διατήρηση του Κοινωνικού Οργανισμού ως αυτοτελές Νομικό Πρόσωπο αποτελεί μια πρόσκαιρη δικαίωση όσων δεν επιθυμούσαν τη συγχώνευσή του με τις Δημοτικές Υπηρεσίες. Είναι, όμως, και μια καλή ευκαιρία για τον αρμόδιο Υπουργό να κάνει δεκτό το αντίστοιχο αίτημα του Δήμου Πατρέων και προς αυτήν την κατεύθυνση οφείλουν να λάβουν θέση όλοι όσοι έχουν λόγο στα κεντρικά πολιτικά δρώμενα. Ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων επιτελεί κοινωνικό έργο και η αδιάλειπτη λειτουργία του, με τις υπηρεσίες των εργαζομένων, θα ωφελήσει τους ευάλωτους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη την κοινωνική προστασία».

Ροή ειδήσεων

Advertisement