Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συνελήφθη ξανά ο “ψευτο-επίσκοπος”-Βρίσκεται αντιμέτωπος με την απειλή πολύμηνης φυλάκισης

Published

on

Κρατούμενος για να δικαστεί στα πλαίσια του αυτοφώρου είναι εκ νέου από προχθές Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου ο ψευδο-επίσκοπος ‘Χριστόδουλος’ ο οποίος είχε συλληφθεί και την Προπαραμονή των Χριστουγέννων, στις 23 του μηνός και κρατήθηκε στο Α.Τ. Αιγίου μετά από μήνυση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργου Μπέσκου.

Ο ψευδο-επίσκοπος κρατείται εκ νέου με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αιγίου και θα δικαστεί σήμερα Σάββατο, αντιμετωπίζοντας το ενδεχόμενο να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης έως και 18 μήνες.
Μετά την πρώτη μήνυση που είχε κατατεθεί για εξύβριση και απειλές κατά της ζωής του κ. Μπέσκου αλλά και άλλων μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφος του Αιγίου, ο ψευτο-επίσκοπος συνελήφθη στο σπίτι του και κρατήθηκε έως και την Παραμονή των Χριστουγέννων.
Με απόφαση της Εισαγγελίας παραπέμφθηκε αρχικά για ψυχιατρική εξέταση. Έλαβε όμως εξιτήριο πριν από λίγα 24ωρα, από το ΠΓΝΠ στο Ρίο, για να επιστρέψει και πάλι στο Αίγιο και την γνωστή του “πρακτική”, να αποστέλλει ηχητικά και άλλα μηνύματα και να απειλεί όσους τον… δυσφημούν.
Η Μητρόπολη Αιγιαλείας του έχει αφαιρέσει κάθε ιερατικό τίτλο αλλά αυτός συνεχίζει να… κηρύττει το μίσος από τη σελίδα του στο youtude.
Προχθες Πέμπτη ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου επανήλθε και ζήτησε την κράτησή του και την παραπομπή του καθώς πλέον, μετά και την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, δεν έχει κάποιο ελαφρυντικό.
Τελικά η Εισαγγελία αποφάσισε την κράτησή του και θα μεταφερθεί από το Α.Τ. Αιγίου όπου κρατείται για να δικαστεί με βάση το ίδιο κατηγορητήριο, από το αυτόφωρο.
Η “επιστροφή” του ψευδο-επισκόπου και η πρακτική του να απειλεί …θεούς και δαίμονες έχει αναστατώσει την ευρύτερη περιοχή γι αυτό και κρίθηκε επικίνδυνος.
Σε πρόσφατο δελτίο Τύπου η Ι.Μ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι “ο μοναχός Χριστόδουλος, με το κοσμικό όνομα, Νικόλαος Διαμαντόπουλος εμφανίζεται με τα διακριτικά διάσημα του επισκόπου, ισχυριζόμενος ότι φέρει τον τίτλο του Επισκόπου Καρπασίας και ότι είναι Έξαρχος Αχαΐας με έδρα το Αίγιο, γεγονός ψευδές… Επιπλέον τελεί Μυστήρια, κάνει μοναχικές κουρές, προβαίνει σε αφορισμούς και κατάρες δημοσίων προσώπων, κάνει εμπρηστικές δηλώσεις, καλώντας τον λαό σε βίαιες πράξεις, με τον τρόπο αυτό προκαλεί σκανδαλισμό και παραπλανά πολλούς συνανθρώπους μας, διαταράσσοντας την εκκλησιαστική τάξη και ηρεμία, ενώ προκαλεί σύγχυση και αναστάτωση στη συνείδηση του εκκλησιαστικού πληρώματος”.

Ροή ειδήσεων

Advertisement