Connect with us

Ελλάδα

Φαρμακεία: Ποδαρικό με διευρυμένο ωράριο-Ανοικτά και τα απογεύματα της Δευτέρας υποχρεωτικά

 Σοφιανόπουλος στη «Γ»: «Εξυπηρετούνται οι ανάγκες του κοινού»-96 φαρμακοποιοί έχουν δηλώσει πως θα ανοίγουν και το πρωί του Σαββάτου

Published

on

Πρεμιέρα έκανε χθες, πρώτη εργάσιμη ημέρα του χρόνου, το νέο διευρυμένο υποχρεωτικό ωράριο λειτουργίας στα φαρμακεία της Πάτρας, το οποίο θα ισχύει για το 2024.

Τα φαρμακεία εντός των ορίων του Δήμου Πατρέων άνοιξαν τις πύλες τους στις 8:30 το πρωί, μισή ώρα αργότερα από ό,τι ίσχυε παλιότερα (άνοιγαν στις 8 το πρωί) και έκλεισαν στις 2.30 το μεσημέρι αντί για τις 2 που ίσχυε μέχρι πρότινος.

Σύμφωνα με την απόφαση που έχει ληφθεί από την Γενική Συνέλευση τη νέα χρονιά θα είναι υποχρεωτικό το άνοιγμα των φαρμακείων τα απογεύματα της Δευτέρας κατά τις ώρες 17:30 – 21:00, ενώ για τα πρωινά του Σαββάτου(9:30 – 15:00) ισχύει μόνο για τα 96 φαρμακεία που έχουν δηλώσει πως επιθυμούν να ανοίξουν, σύμφωνα όσα ανέφερε στην «Γ» ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πατρών Ανδρέας Σοφιανόπουλος.

Ο κ. Σοφιανόπουλος διευκρινίζει πως η εφαρμογή του συλλογικά διευρυμένου υποχρεωτικού ωραρίου δεν επηρεάζει την λειτουργία,ούτε τον αριθμό των εφημερευόντων και διανυκτερευόντων φαρμακείων, τα οποία παραμένουν ως έχουν και αυτό διότι καλύπτουν τις ανάγκες εξυπηρέτησης του κοινού κατά της ώρες που τα φαρμακεία είναι κλειστά δηλαδή από 14:30 – 17:30 και από τις 21:00 μέχρι τις 8:30 το πρωί.

Μόνο τις Τετάρτες τα απογεύματα τα φαρμακεία θα παραμένουν κλειστά και το κοινό θα εξυπηρετείται από τα εφημερεύοντα, που αναγράφονται στους πίνακες που αναρτώνται.

«Το νέο ωράριο εξυπηρετεί και τις ανάγκες του κοινού και του μέσου φαρμακοποιού», επισημαίνει ο κ. Σοφιανόπουλος.

ΕΛΕΝΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement