Connect with us

Ελλάδα

Τι καιρό θα έχει των Φώτων: Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου για τα Θεοφάνεια

Published

on

Ο καιρός αναμένεται να χαλάσει σταδιακά, ειδικά ανήμερα των Φώτων, καθώς την ημέρα των Θεοφανείων θα σημειωθούν τα πρώτα φαινόμενα, σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου.

Ο παρουσιαστής καιρού της ΕΡΤ3 ανέφερε ότι η Παρασκευή (5/1) θα κυλήσει ομαλά με συννεφιές και μεγάλα ανοίγματα του καιρού. Έτσι και το ξημέρωμα των Φώτων (6/1) αναμένεται να κυλήσει, ενώ μέχρι το μεσημέρι θα βγει ήλιος σε αρκετές περιοχές.

Ωστόσο, από το μεσημέρι και κυρίως προς το βράδυ θα επιδεινωθεί ο καιρός στα δυτικά με δυνατές βροχές, που θα επηρεάσουν και την Πελοπόννησο. Έως το ξημέρωμα της Κυριακής (7/1) οι βροχές θα επηρεάζουν όλη τη χώρα, ενώ σταδιακά θα υποχωρήσουν μεταξύ Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Άστατος αναμένεται ο καιρός και την Δευτέρα (8/1) με σταδιακή υποχώρηση των φαινομένων, ενώ την Τρίτη (9/1) θα επηρεάσουν κυρίως τη Θεσσαλονίκη και την Αττική, με βάση τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα.

Ο καιρός την Παρασκευή

Το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου αναφέρει ότι την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά. Παγετός αναμένεται να εκδηλωθεί τοπικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα κυρίως της βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -4 έως 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -4 έως 15, στην Ήπειρο από 0 έως 15-16, στη Θεσσαλία από 0 έως 14-15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 16 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 8 έως 18-19 βαθμούς Κελσίου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement