Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Ζωντανεύει ξανά ο εφιάλτης – Η τελευταία πράξη της πολύκροτης υπόθεσης με το βιτριόλι

Published

on

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την τελευταία πράξη της πολύκροτης υπόθεσης με το βιτριόλι, που συγκλόνισε το πανελλήνιο τον Μάιο του 2020. Tότε η Εφη Κακαράντζουλα έστησε καρτέρι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου σε πολυκατοικία στην Καλλιθέα, όπου ήταν ο χώρος εργασίας του θύματος. Μόλις την είδε έξω από την πόρτα του ασανσέρ, της έριξε το οξύ στο πρόσωπο και τράπηκε σε φυγή. Τρεις εβδομάδες μετά, η δράστις ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να προσδιοριστεί η ημερομηνία της δίκης σε δεύτερο βαθμό, η οποία και θα αρχίσει εντός του 2024. Σε πρώτο βαθμό, η Κακαράντζουλα έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας και εκτίει την ποινή της στις φυλακές της Θήβας. Μέχρι σήμερα, η κρατούμενη δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια για το κίνητρο της δολοφονικής απόπειρας, ούτε έχει δείξει πραγματική μεταμέλεια, όπως καταγγέλλει η άλλη πλευρά.

Ολο αυτό το διάστημα, η Ι. Παλιοσπύρου υποβάλλεται σε επεμβάσεις αποκατάστασης και σε ειδικές θεραπείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στο Εφετείο οι δύο γυναίκες θα βρεθούν και πάλι απέναντι, με την Παλιοσπύρου να περιμένει μια ειλικρινή απάντηση από την Κακαράντζουλα για το κίνητρο της επίθεσης με βιτριόλι που σημάδεψε για πάντα το πρόσωπό της.

Μαγείρισσα στις φυλακές

Η Ε. Κακαράντζουλα έχει συμπληρώσει τριάμισι χρόνια στη φυλακή μαζί με το διάστημα της προφυλάκισης. Κάνει μεροκάματα για να μειώσει τον χρόνο της κράτησής της, όπως πολλοί κρατούμενοι. Μετά την απασχόλησή της στον τομέα του ρουχισμού, σήμερα εργάζεται στην κουζίνα των φυλακών Θήβας. Μαγειρεύει, καθαρίζει πατάτες και πλένει ταψιά, ασχολούμενη καθημερινά πολλές ώρες με τις ανάγκες της κουζίνας. Μάλιστα, παρακολούθησε και μαθήματα μαγειρικής στη σχολή των φυλακών, για να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τις ικανότητές της.

Η Κακαράντζουλα θεωρείται καλή μαγείρισσα, κάτι που είχε διαπιστωθεί και στη δίκη για την αποτρόπαιη πράξη της. Στη δικογραφία υπήρχαν φωτογραφίες με πολλά φαγητά που είχε μαγειρέψει για τον Νώντα, προκειμένου να του δείξει το αληθινό ενδιαφέρον της για εκείνον και να κερδίσει την καρδιά του. Αίσθηση είχε προκαλέσει η αποκάλυψη ότι, μετά την πράξη της, είχε αναζητήσει στο διαδίκτυο συνταγή για σπιτική μπεσαμέλ, ώστε να την ετοιμάσει για τον αγαπημένο της, τη στιγμή που η Αστυνομία βρισκόταν στα ίχνη της!

Συγκλόνισε το πανελλήνιο

Το πρωινό της 20ής Μαΐου 2020, η 34χρονη τότε Ι. Παλιοσπύρου δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι μέσα σε κτίριο επί της οδού Θησέως. Τη στιγμή που περίμενε το ασανσέρ, εμφανίστηκε μεταμφιεσμένη με περούκα η Ε. Κακαράντζουλα και της έριξε το βιτριόλι στο πρόσωπο. Η άτυχη κοπέλα, σφαδάζοντας από τους πόνους, έτρεξε για βοήθεια σε κοντινό φαρμακείο. Οπως είπε στη φαρμακοποιό, η γυναίκα που της επιτέθηκε είχε καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου της, φορώντας μάσκα για τον κορωνοϊό. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη για να σώσουν το ένα της μάτι, ενώ άρχισε ένας «Γολγοθάς» αλλεπάλληλων χειρουργείων αποκατάστασης.

Οι Αρχές αναζητούσαν επί 22 ημέρες τη δράστιδα της επίθεσης. «Κλειδιά» για την εξιχνίαση της υπόθεσης αποτέλεσαν το βίντεο από τις κάμερες της περιοχής, στο οποίο φαινόταν η Κακαράντζουλα να κατευθύνεται προς ένα ταξί, αλλά και η κλήση της σε έναν κηπουρό από το Μπαγκλαντές, από την ίδια τηλεκάρτα που χρησιμοποίησε για να καλέσει το ταξί. Στις 11 Ιουνίου οι αστυνομικοί τη συνέλαβαν στο σπίτι της στην περιοχή του Ζωγράφου, ενώ βρήκαν και την περούκα που φαίνεται ότι είχε κρατήσει ως λάφυρο…

Ροή ειδήσεων

Advertisement