Connect with us

Μαγειρική

Ψητά φασολάκια με γαύρο μαρινάτο και σάλτσα μάραθου         

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. φασολάκια

1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο

αλάτι, μαύρο πιπέρι

50 ml ε.π. ελαιόλαδο

Για τον μαρινάτο γαύρο

300 γρ. γαύρο

300 γρ. αλάτι χοντρό

300 ml λευκό ξίδι

1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορους, σπασμένους

ε.π. ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα μάραθου

20 γρ. μουστάρδα

20 ml χυμό λεμονιού

10 ml μηλόξιδο

30 γρ. μάραθο

120 ml ε.π. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τον γαύρο από το κεφάλι και τη ραχοκοκαλιά και τοποθετείτε τα φιλέτα σε ένα ταψί με τη σάρκα τους προς τα πάνω. Τα πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι ώσπου να σκεπαστούν και τα αφήνετε για 20′. Τινάζετε το αλάτι και τα μεταφέρετε σε ένα μπολ με το ξίδι για άλλα 20′. Αφαιρείτε από το ξίδι, βάζετε σε μπολ με τους μαραθόσπορους και τους ραντίζετε με ελαιόλαδο. Παράλληλα, σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει βράζετε τα φασολάκια για 5′. Σουρώνετε και τα κρυώνετε με τρεχούμενο νερό. Τοποθετείτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάτε ώσπου να ομογενοποιηθούν. Λαδώνετε ελαφρώς τα φασολάκια και ψήνετε στη σχάρα για 6′. Βγάζετε από τη φωτιά και τα βάζετε σε μπολ. Προσθέτετε το φρέσκο κρεμμύδι και μαρινάρετε με τη σάλτσα. Σερβίρετε σε ανοιχτό πιάτο τα φασολάκια με τη σάλτσα και τον μαρινάτο γαύρο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement