Connect with us

Ελλάδα

Σκρέκας: Ως τον Μάρτιο θα έχουν φανεί οι μειώσεις στις τιμές από τα νέα μέτρα

Published

on

Στις αρχές Μαρτίου οι μειώσεις στις τιμές θα είναι ορατές από την εφαρμογή των νέων μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3. Ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι τα μέτρα θα ψηφιστούν αυτή ή την επόμενη εβδομάδα και εξήγησε ότι θα δοθεί χρονικό διάστημα λίγων ημερών στις εταιρείες ώστε να διορθωθούν οι κατάλογοι.

Ο υπουργός Ανάπτυξης μάλιστα έκανε γνωστό ότι θα ανακοινωθούν τα τιμολόγια των εταιρειών πριν τα μέτρα, αλλά και πως διαμορφώθηκαν μετά τις μειώσεις.

Αναφερόμενος στον υψηλό πληθωρισμό στα τρόφιμα σημείωσε ότι έχουν αναληφθεί δράσεις και έχουν μπει στο τραπέζι όπλα με σκοπό να αποκλιμακωθεί.

Σχετικά με τις αυξημένες τιμές του βρεφικού γάλακτος που παρατηρούνται στη χώρα μας, ο υπουργός Ανάπτυξης επανέλαβε ότι θέλουμε να προσεγγίσουμε το μέσο όρο της Ευρώπης για αυτό μπαίνει πλαφόν στο περιθώριο κέρδους.

Ο ίδιος ανέφερε ακόμα ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν τυχόν ευρήματα για αθέμητη κερδοφορία εφόσον διαπιστωθούν από την ΔΙΜΕΑ

Ο κ. Σκρέκας διαμήνυσε ότι δεν θα διστάσουν να ανακοινώσουν τα πρόστιμα, όπως γίνεται ήδη.

Ροή ειδήσεων

Advertisement