Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συνάντηση εργασίας στα γραφεία του ΕΦΕΠΑΕ για τα έργα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας

Published

on

 

 

Τα γραφεία της ΔΕΠ / ΕΦΕΠΑΕ, του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης, επισκέφθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας & Καινοτομίας της Περιφέρειας Τάκης Παπαδόπουλος και η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης (ΕΥΔ) Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Ιωάννα Φαναριώτου, τους οποίους υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ και της ΔΕΠ, Πλάτων Μαρλαφέκας, η Γενική Διευθύντρια Μάγδα Πετροπούλου και  στελέχη του φορέα.

Στη διάρκεια της συνάντησης αφού παρουσιάστηκαν αναλυτικά στοιχεία του Περιφερειακού Προγράμματος της Δυτικής Ελλάδας, συζητήθηκαν επιμέρους θέματα για τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην μεταφορά 113 πράξεων κρατικών ενισχύσεων της πρόσκλησης «Σύγχρονη Μεταποίηση στη Δυτική Ελλάδα» από το πλαίσιο της περιόδου 2014 – 2020» στο Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027» προκειμένου να διευκολυνθούν επιχειρήσεις που επενδύουν στην περιοχή.

«Στόχος μας είναι η αξιοποίηση του συνόλου των διαθέσιμων πόρων με το μέγιστο δυνατό όφελος για όλους. Με συντονισμένες προσπάθειες καταφέραμε να διευκολύνουμε αξιόλογες επιχειρήσεις, οι οποίες ανέλαβαν έργα την προηγούμενη προγραμματική περίοδο, τα ωρίμασαν και τους δίνουμε επιπλέον περιθώρια χρόνου να τα υλοποιήσουν, με απόφαση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη και τη σύμφωνη γνώμη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης. Η Περιφέρεια Δυτικής στηρίζει την επιχειρηματικότητα με πράξεις. Είμαστε δίπλα σε επιχειρήσεις που ακολουθούν πορεία αναβάθμισης και τις βοηθούμε  να κάνουν το επόμενο βήμα» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδόπουλος 

Μάλιστα, για λόγους ισότιμης μεταχείρισης, ίδιες συνθήκες υλοποίησης προβλέφθηκαν και  για τις πράξεις της συγκεκριμένης δράσης που παρέμειναν στο Ε.Π. Δυτική Ελλάδα 2014-2020.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΠ / ΕΦΕΠΑΕ έχει ορισθεί σαν Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης και για τις Δράσεις του ΕΠ Δυτική Ελλάδα 2014-2020 «Ενίσχυση των “πράσινων επιχειρήσεων & ανακύκλωσης” στη Δυτική Ελλάδα», «Ενίσχυση των επιχειρήσεων ΤΠΕ της Δυτικής Ελλάδας», «Στήριξη υφιστάμενων και υπό σύσταση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.) στη Δυτική Ελλάδα» καθώς και των δράσεων αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας «Στήριξη Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την Covid-19 στην Δυτική Ελλάδα» και «Παροχή ρευστότητας σε Επιχειρήσεις στη Δυτική Ελλάδα που επλήγησαν από την πανδημία». 

Ροή ειδήσεων

Advertisement