Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Περιφέρεια-ΕΦΕΠΑΕ: Συνεργασία με προοπτικές και  κατά τη νέα Προγραμματική Περίοδο του ΕΣΠΑ

Published

on

Στα πλαίσια της υπογραφής της σχετικής Επιχειρησιακής Συμφωνίας για το Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027» την οποία υπέγραψαν χθες Τρίτη 30 Ιανουαρίου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο πρόεδρος του φορέα Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ανανεώνεται η συνεργασία με τον  ΕΦΕΠΑΕ ως Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων τα οποία κατά την τρέχουσα και νέα Προγραμματική Περίοδο, προορίζονται να κατευθυνθούν στην τοπική επιχειρηματικότητα, μέσω ειδικών προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα δημοσιευτούν μάλιστα το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας στην Πάτρα, παρουσία και της Γενικής Διευθύντριας της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Υπεύθυνης Έργου του Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2021-2027», Μάγδας Πετροπούλου.

Με την νέα επιχειρησιακή συμφωνία, Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η εξαιρετική συνεργασία που ξεκίνησε με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την οικεία Διαχειριστική Αρχή στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου 2014-2020 και απέφερε σημαντικά αποτελέσματα, στηρίζοντας την τοπική επιχειρηματικότητα και οικονομία σε μία πολύ δυσχερή και απαιτητική περίοδο, θα συνεχιστεί στην νέα Προγραμματική Περίοδο 2021 – 2027. Ο ΕΦΕΠΑΕ αναλαμβάνει τη διαχείριση δράσεων Κρατικών Ενισχύσεων, προϋπολογισμού που ξεπερνά τα 33 εκατ. ευρώ.

«Παραμένουμε στο πλευρό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών του τόπου μας, που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας. Συνεχίζουμε με ταχύτητα γιατί στόχος μας  είναι η αξιοποίηση του συνόλου των διαθέσιμων πόρων με το μέγιστο δυνατό όφελος για όλους» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement