Connect with us

Ελλάδα

Τρόποι να δείχνεις έμπρακτα την αγάπη σου στους αγαπημένους σου

Published

on

Είναι αλήθεια ότι η αγάπη αποτελεί την κυριότερη πηγή ζεστασιάς και ενδυνάμωσης, δίνοντάς μας τη δύναμη να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις της καθημερινότητας και να νιώθουμε σημαντικοί. Επιπλέον, η έκφρασή της μέσα από έμπρακτες πράξεις μάς συνδέει ουσιαστικά με τους ανθρώπους της ζωής μας και δημιουργεί δεσμούς που θα κρατήσουν μια ζωή.

Αν θέλεις και εσύ να δείξεις στους αγαπημένους σου το μέγεθος της αγάπης που τρέφεις για αυτούς, αυτό το άρθρο μπορεί να σε βοηθήσει. Συνέχισε λοιπόν να διαβάζεις και βρες όλους εκείνους τους τρόπους που θα χαρίσουν χαμόγελα και χαρά σε αυτούς που έχεις μέσα στην καρδιά σου. Ώρα να ξεκινήσουμε!

Πέρασε χρόνο μαζί τους

Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το να περνάς χρόνο με τους αγαπημένους σου και να δημιουργείτε παρέα στιγμές και αναμνήσεις μιας ζωής. Φρόντισε λοιπόν αυτός ο χρόνος να είναι ποιοτικός και να χαρίζει θετικά συναισθήματα. Ακόμα και αν δε μοιράζεστε κοινές δραστηριότητες ή ενδιαφέροντα, η απλή παρουσία σου είναι αναμφισβήτητα ένδειξη αγάπης και αφοσίωσης.

Ειδικά δε στην περίπτωση που είσαι γονιός, δεν πρέπει να απορρίψεις τους υπόλοιπους σου ρόλους. Μπορείς για παράδειγμα να αξιοποιήσεις τις υπηρεσίες babysitting, όπως είναι αυτές που προσφέρει η nannuka, και να αφιερώσεις τον ελεύθερο αυτό χρόνο στον σύντροφό σου ή σε φίλους και οικογένεια. Τσέκαρε λοιπόν κάποιον οδηγό διασκέδασης για την πόλη σου, όπως είναι το Αθηνόραμα για την Αθήνα, και οργάνωσε μία όμορφη έξοδο.

Αγκάλιασέ τους

Είναι γεγονός ότι η φυσική επαφή δηλώνει φροντίδα και τρυφερότητα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο γλυκό λοιπόν από μια αγκαλιά μεταξύ ανθρώπων που αγαπιούνται. Ακόμα και αν λειτουργείς με διαφορετική γλώσσα αγάπης, η απλή αγκαλιά εμπεριέχει τόσα οφέλη που σίγουρα δε θα σε αφήσουν ασυγκίνητο.

Πιο συγκεκριμένα, όταν αγκαλιαζόμαστε, ο οργανισμός απελευθερώνει ορμόνες ευτυχίας και ευεξίας, που μας χαρίζουν μία ευτυχισμένη ζωή και πολλά πλεονεκτήματα. Κάποια από αυτά είναι η βελτίωση του ύπνου, η μείωση του στρες και η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Αγκάλιασε λοιπόν τους αγαπημένους σου και η καθημερινότητά σου θα αποκτήσει νέα πνοή.

Μαγείρεψε ένα νόστιμο φαγητό

Το σπιτικό φαγητό είναι πάντα ευπρόσδεκτο, καθώς πέρα από νοστιμιά, περιλαμβάνει και τον χρόνο που αφιέρωσε κάποιος για να μας ευχαριστήσει. Αν σου αρέσει λοιπόν η μαγειρική, τι θα έλεγες να φτιάξεις ένα πλούσιο γεύμα για τους αγαπημένους σου; Είμαστε σίγουροι ότι θα το εκτιμήσουν ιδιαίτερα, ειδικά μετά από μια δύσκολη μέρα.

Αν πάλι η κουζίνα δεν είναι το αγαπημένο σου δωμάτιο, μπορείς να παραγγείλεις το φαγητό και να φτιάξεις ένα όμορφο τραπέζι. Οι επιλογές είναι πολλές, μένει μόνο να αποφασίσεις με ποιον τρόπο θα δείξεις την αγάπη σου.

Κάνε τους δώρα

Μία ακόμα κίνηση που δείχνει έμπρακτα την αγάπη και το ενδιαφέρον σου είναι η αγορά κάποιου δώρου. Η αξία του δεν κρίνεται από το κόστος ή το μέγεθος, αλλά από την πράξη και την προσωπική σύνδεση που δημιουργεί. Για αυτό το λόγο φρόντισε να σχετίζεται με τις προτιμήσεις του παραλήπτη του. Αν για παράδειγμα θελήσεις να δωρίσεις ένα κόκκινο κραγιόν σε μία φίλη σου που δε βάφεται, τότε ναι μεν θα εκτιμήσει την κίνηση, αλλά δε θα το κάνει μέρος της καθημερινότητάς της.

Στην περίπτωση δε που θες να το κάνεις πιο προσωποποιημένο, στην αγορά θα βρεις άπειρες προτάσεις για να επιλέξεις την ιδανική για σένα. Τέλος, αν πιάνουν τα χέρια σου, μπορείς να φτιάξεις κάτι με αυτά!

Άκουσέ τους & μίλα τους όμορφα

Μία σχέση χωρίς επικοινωνία είναι σχεδόν απίθανο να επιβιώσει. Άκουσε λοιπόν τι έχουν να σου πουν οι άνθρωποί σου και δείξε το απαραίτητο ενδιαφέρον. Πολλά άτομα δυσκολεύονται να ανοιχτούν και κρατάνε πράγματα μέσα τους. Αν αυτός που αγαπάς ανήκει σε αυτήν την κατηγορία, τότε πρέπει να προσπαθήσεις ακόμα πιο πολύ, ώστε να κάνεις την επαφή σας ένα ασφαλές περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτής, μην ξεχνάς να του μιλάς όμορφα και να μην είσαι απόλυτος με τις απόψεις σου. Ο διάλογος είναι το κλειδί σε κάθε επικοινωνία και την κάνει να κυλάει με ροή. Επωφελήσου λοιπόν από τα πολλά οφέλη του και χτίσε σχέσεις ζωής.

Αν έφτασες ως εδώ, πήρες κάποιες ιδέες για το πώς μπορείς να δείχνεις έμπρακτα την αγάπη σου. Να θυμάσαι να το κάνεις καθημερινά για να δημιουργήσεις δεσμούς που θα κρατήσουν για πάντα!

Ροή ειδήσεων

Advertisement