Connect with us

Ελλάδα

Ερυθρά Θάλασσα: Σημαντικός ο κίνδυνος ελλείψεων σε πετρέλαιο για την Ευρώπη

Published

on

Η κλιμακούμενη πίεση προς τους πλοιοκτήτες να αποφύγουν την Ερυθρά Θάλασσα επηρέασε σημαντικά τις ευρωπαϊκές εισαγωγές διυλισμένων προϊόντων κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου. Η εκτίναξη των ναύλων και η εκτροπή των δρομολογίων των δεξαμενόπλοιων περιόρισαν τις προμήθειες.

«Οι εισαγωγές πετρελαιοειδών της Ευρώπης από χώρες εκτός της περιοχής ανήλθαν κατά μέσο όρο σε 2,3 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως από την 1η έως τις 17 Ιανουαρίου, μειωμένες σε σχέση με τα 2,9 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως που είχαν καταγραφεί τον Δεκέμβριο» αναφέρουν οι αναλυτές του ναυλομεσιτικού οίκου Xclusiv Shipbrokers:

«Οι εισαγωγές από τη Σαουδική Αραβία, την Ινδία και το Κουβέιτ έπεσαν κατά 15%, 31% και 43% αντίστοιχα από τα επίπεδα του Δεκεμβρίου κατά την ίδια περίοδο. Αυτές οι μειούμενες ποσότητες εισαγωγών αποτελούν σημαντική απειλή για τον εφοδιασμό με ντίζελ.

Η Ευρώπη εξαρτάται από τη Μέση Ανατολή για περίπου το ένα τρίτο του εφοδιασμού της σε ντίζελ και με τα στοιχεία της Insights Global να δείχνουν επίπεδα αποθεμάτων 257.000 βαρέλια κάτω από το μέσο όρο πενταετίας στις 11 Ιανουαρίου, ο κίνδυνος ελλείψεων είναι σημαντικός».

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement