Connect with us

Ελλάδα

Αυξάνεται η ζήτηση για καύσιμα λόγω παράκαμψης της Ερυθράς Θάλασσας – Τι συμβαίνει με πετρέλαιο και βενζίνη

Published

on

Η κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα αντί να αποκλιμακώνεται, επιδεινώνεται. Οι αναφορές από την Ερυθρά Θάλασσα δεν δείχνουν καμία πρόοδο προς την αποκλιμάκωση. Οι αντάρτες Χούθι συνεχίζουν να στοχεύουν πλοία με πυραύλους drone ενώ προσφάτως ισχυρίστηκαν ότι κατέχουν έναν νέο υπερηχητικό πύραυλο.

Ο ηγέτης των Χούθι, Αμπντούλ Μαλίκ αλ-Χούθι, απείλησε με επιθέσεις και σε πλοία που ταξιδεύουν προς το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας της Αφρικής, διακόπτοντας πιθανώς τη θαλάσσια κυκλοφορία ανατολής-δύσης.

Η έκταση της απειλής των Χούθι και η ικανότητά τους να αντιμετωπίσουν τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους παραμένει ασαφής

Όπως επισημαίνει ο ναυλομεσιτικός οίκος Xclusiv Shipbrokers «ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) αύξησε την πρόβλεψή του για τη ζήτηση πετρελαίου για το 2024 κατά 110.000 b/d σε 1,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (b/d) επικαλούμενος την ισχυρότερη οικονομία των ΗΠΑ και την αυξημένη χρήση καυσίμων από πλοία που επαναδρομολογούνται λόγω επιθέσεων στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ενώ τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου στην ξηρά παραμένουν στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2016, οι παρακάμψεις γύρω από την Ερυθρά Θάλασσα έχουν οδηγήσει σε αύξηση των αποθεμάτων πετρελαίου που διατηρούνται στα πλοία. Ο ΔΟΕ υποβάθμισε επίσης την πρόβλεψή του για την προσφορά πετρελαίου για το 2024 κατά 930.000 b/d σε 102,86 εκατομμύρια b/d, επικαλούμενος τις παρατεταμένες περικοπές παραγωγής του OPEC+ που ανακοινώθηκαν τον Μάρτιο και προηγούμενες διαταραχές στην καναδική παραγωγή που προκλήθηκαν από το κρύο».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement