Connect with us

Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Αποσύρει τη στήριξη στο νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο

Published

on

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποσύρει τη στήριξη του στο νομοσχέδιο που αφορά την επιστολική ψήφο, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ναρκοθέτησε την συναίνεση με την τροπολογία που εισήγαγε η υπουργός Εσωτερικών η οποία διευρύνει το δικαίωμα ψήφου και στις εθνικές εκλογές. Ο κ. Φάμελλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσβάλλει τον πυρήνα λειτουργίας και φανερώνει έλλειψη σοβαρότητας.

Επιπλέον, όπως είπε,«είναι προφανές ότι δεν θα συνηγορήσουμε σε νομοθέτημα όπως το αφήσατε, παρότι δώσαμε δυνατότητα συναίνεσης και κάναμε και προτάσεις αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο».

«Θεωρήσατε τη συναίνεσή μας ένα πάσο ελευθέρας για τους κομματικούς σας σκοπούς» ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση καταψηφίζει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Ο κ. Φάμελλος, επανέφερε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο των αποδήμων που αφορά το δικαίωμα του εκλέγεσθαι στους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό. Εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση, είπε ότι η εισαγωγή της τροπολογίας που αφορά τις εθνικές εκλογές έχει ψηφοθηρικό χαρακτηρικά. «Η κυβέρνηση επέλεξε το εκλογικό ποσοστό που τη συμφέρει», ανέφερε και απευθυνόμενος προς την Νίκη Κεραμέως είπε ότι είναι «ψηφοθηρική η ανάγνωση» της.

Στην αντιπαράθεση που ξέσπασε μεταξύ της υπουργού Εσωτερικών και του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η Νίκη Κεραμέως, αναρωτήθηκε πως γίνεται γίνεται αρχικά να τοποθετείται ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του ναι και μετά στο όχι. «Πώς γίνεται ο πρόεδρος σας να είναι απόδημος και μετά να υπαναχωρείς», διερωτήθηκε η κ. Κεραμέως και πρόσθεσε, «ένα ερώτημα θα έχουν οι απόδημοι, γιατί η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν ψηφίζει την επιστολική ψήφο, ενώ υπάρχει αυτή η δυνατότητα».

Απαντώντας, ο Σωκράτης Φάμελλος, καταλόγισε στην κυβέρνηση «πανικό» και όπως είπε το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το εκλογικό αποτέλεσμα. Επιπλέον, ο κ. Φάμελλος κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι κοιτά απλώς τον καθρέφτη και δεν ακούει τις προτάσεις της αντιπολίτευσης. «Δεν θέλετε συναίνεση, την υπονομεύσατε. Θέλετε να μόνο να λέτε ότι εσείς προτείνετε» και κατέληξε πως «δεν θα σας περάσει».

Ροή ειδήσεων

Advertisement