Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αξιοποιεί την Τεχνητή Νοημοσύνη ο ΟΛΠΑ

Published

on

Η Πατρινή ομάδα Pop2See (στη φωτ. Αλίκη Ράγκου και Σπύρος Τσουκαλάς) επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Πατρών και συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Παναγιώτη Αναστασόπουλο (στο μέσον). Σκοπός της συνάντησης ήταν ο τρόπος που τα κτίρια του ΟΛΠΑ μπορούν να γίνουν προσβάσιμα σε ανθρώπους με αναπηρία όρασης.

Το λιμάνι της Πάτρας θα αποτελεί σύντομα το πρώτο λιμάνι της χώρας, που θα είναι απόλυτα τεχνολογικά προσβάσιμο σε άτομα με δυσκολία στην όραση. Θα έχει την δυνατότητα ένας τυφλός επιβάτης, αξιοποιώντας την τεχνολογία και χωρίς την ανάγκη συνοδού, να μπορεί να επιβιβαστεί και να αποβιβαστεί από ένα πλοίο και να περιηγηθεί απρόσκοπτα σε όλες τις υπηρεσίες του λιμένα.

Η Pop2See είναι μία καινοτόμα τεχνολογική πρωτοβουλία, με έντονο κοινωνικό προσανατολισμό, αφοσιωμένη στη βελτίωση της ζωής ανθρώπων με αναπηρία όρασης. Χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ), η ομάδα δημιουργεί και αναπτύσσει τεχνολογικές λύσεις που στοχεύουν στην καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία όρασης, παρέχοντας τους αυτονομία και ιδιωτικότητα. Ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών Α.Ε. είχε στηρίξει το Pop2See το 2022 σε διεθνείς διαγωνισμούς ρομποτικής.

Ροή ειδήσεων

Advertisement