Connect with us

Ελλάδα

Ηράκλειο: Χειροπέδες σε 21χρονους για διακίνηση ναρκωτικών – Τους έπιασαν με 3 κιλά κάνναβης και κοκαΐνη

Published

on

Σε γκαρσονιέρα στην περιοχή της Εφόδου στο Ηράκλειο έγινε η επιχείρηση της ΕΛΑΣ το βράδυ της Τρίτης που οδήγησε στη σύλληψη δύο 21χρονων από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.

Στην κατοχή των δύο 21χρονων, ο ένας Αλβανικής καταγωγής και ο άλλος Έλληνας, βρέθηκαν περισσότερα από τρία κιλά κάνναβης, πάνω από 100 γραμμάρια κοκαϊνης, ζυγαριές ακριβείας και αρκετές χιλιάδες ευρώ σε μετρητά.

kokaini
xasis222

Σύμφωνα με το cretalive.gr οι δύο νεαροί ήταν εκτός «χάρτη» του χώρου της διακίνησης ναρκωτικών. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι δύο 21χρονοι διέμεναν στα πατρικά τους, δεν εργάζονταν και είχαν ενοικιάσει από κοινού την γκαρσονιέρα στα δυτικά του Ηρακλείου την οποία χρησιμοποιούσαν ως «ορμητήριο».

Αστυνομικοί της Δίωξης ακινητοποιήσαν τον έναν εκτός πολυκατοικίας καθώς φέρεται να πήγαινε για «δουλειά», όπως εκτιμούν, ενώ ο δεύτερος συνελήφθη μέσα στη γκαρσονιέρα. Έρευνες έγιναν και στις πατρικές οικίες τους όπου συνολικά κατασχέθηκαν 9.500 ευρώ, χρήματα που αποδίδονται ωστόσο σε εκείνους προσωπικά.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Συνελήφθησαν χθες (23.01.2024) το απόγευμα στο Ηράκλειο από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, δύο αλλοδαποί κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν οι αλλοδαποί σε περιοχή του Ηρακλείου και ακινητοποιήθηκαν. Σε έλεγχο που τους έγινε και σε έρευνες που ακολούθησαν σε διαμέρισμα που χρησιμοποιούσαν ως χώρο αποθήκευσης των ναρκωτικών ουσιών και στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 3 κιλά και 171 γραμμάρια κάνναβης
  • 104 γραμμάρια κοκαΐνης
  • Χρηματικό ποσό 9.330 ευρώ
  • Δυο ζυγαριές
  • Επίσης κατασχέθηκε δίκυκλη μοτοσυκλέτα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement