Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συναυλία το Σάββατο με τους «Εncardia» και ελληνόφωνους μουσικούς της Καλαβρίας

Published

on

Το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών (ΤΕΠΕΚΕ), σε συνεργασία με το «Πολιτιστικό ΕΝΔΟΡΑΜΑ» που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα πλαίσια του Πανελληνίου Συνεδρίου Ενδοκρινολογίας «Ενδόραμα» διοργανώνει μουσική εκδήλωση, μεθαύριο Σάββατο 27 Ιανουαρίου και ώρα 22.30 στην κεντρική αίθουσα των Παλαιών Σφαγείων του Δήμου Πατρέων με το μουσικό συγκρότημα «Encardia» και τους ελληνόφωνους μουσικούς της Καλαβρίας Sanagati Valentino και Nucera Ciccio. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας.

Τίτλος της συναυλίας με ήχους από την παράδοση της ελληνόφωνης Καλαβρίας είναι: «Έλα, έλα μου κοντά, τι εγώ είμαι μοναχό» και οι Encardia συναντούν το κοινό της Πάτρας και μοιράζονται ξανά τη μουσική και τις ιστορίες τους, αυτή τη φορά με τη συμμετοχή σημαντικών μουσικών: Valentino Santagati, Carmelo Crea, Χρήστου Χατζόπουλου, Elena Gallo, Francesco Nucera, Σοφίας Χατζοπούλου.

Με τη Νότια Ιταλία στο επίκεντρο, ελληνικοί και μεσογειακοί ήχοι και ρυθμοί συνομιλούν μέσα από ευφάνταστες ενορχηστρώσεις, τη δεξιοτεχνία και το πάθος των μουσικών. Η μουσική τους εμπνέεται από το μουσικό και εν γένει πολιτισμικό τοπίο των ελληνόφωνων περιοχών της Κάτω Ιταλίας. Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει ταραντέλες, ερωτικά τραγούδια και τραγούδια κοινωνικού περιεχομένου με τις υπέροχες μελωδίες και τους εξωστρεφείς ρυθμούς τους να σε παρασέρνουν σε μια ξεχωριστή συναυλιακή εμπειρία.

Ο δίσκοι των Encardia έχουν αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές, ενώ ιδιαίτερα έχει σχολιαστεί η μοναδική σχέση που έχουν με το κοινό όταν βρίσκονται στη σκηνή. Τόσο σε μεγάλες σκηνές όσο και σε πλατείες, δρόμους, με η χωρίς μικρόφωνα οι Εncardia αλλάζουν κάθε φορά το τοπίο και δημιουργούν το καλύτερο κλίμα γιορτής που ίσως έχετε γνωρίσει…

Ροή ειδήσεων

Advertisement