Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Μαξιμιλιανός Χατζηγιάννης: Ένας Πατρινός, ξανά  στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην Ξιφασκία

Published

on

Οι Πανελλήνιοι αγώνες ξιφασκίας στην κατηγορία των εφήβων , που διεξήχθησαν στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις , στις 27 και 28 Ιανουαρίου είχαν  πρωταγωνιστή έναν Πατρινό ξιφομάχο.

Ο  Μαξιμιλιανός Χατζηγιάννης αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος ακόμη μία φορά, στο ομαδικό άθλημα του  ξίφους ασκήσεως (fleuret)   με την ομάδα του Α.Ο.Ξ. Αιγάλεω στην οποία ανήκει από το 2020.

Η ομάδα του Αιγάλεω αποτελούμενη από τους Κ. Αδαμάκη , Α. Γκούμα,, Χ. Τουλάκη-Μαρκάκη και τον  Μαξιμιλιανό Χατζηγιάννη κατέλαβαν  την πρώτη θέση και αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδος για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Στον  τελικό η ομάδα του ΑΟΞ Αιγάλεω υπερίσχυσε της δυνατής ομάδας  Α.Ξ.Ι.Α  Χαϊδαρίου με σκορ  45-44.

Ο συγκλονιστικός τελικός έκανε το κατάμεστο ΟΑΚΑ να θυμίζει για λίγο αγώνα άλλων δημοφιλών ομαδικών αθλημάτων.

Στο ατομικό του αθλήματος ,το Σάββατο (27.1.24) ο Μαξιμιλιανός Χατζηγιάννης κατέλαβε την τρίτη θέση φτάνοντας μέχρι τον ημιτελικό χωρίς καμία ήττα. Εκεί ηττήθηκε από τον συναθλητή του Α. Γκούμα  με 15-10. Έτσι μετά τα δυο Πανελλήνια κύπελλα που είχαν προηγηθεί, σε Φλώρινα και ΟΑΚΑ, όπου ο πατρινός πρωταθλητής είχε κατακτήσει και τα δυο κύπελλα ,τώρα προσθέτει και ένα χάλκινο μετάλλιο στο ατομικό, του αθλήματος.

Αυτές του, οι επιδόσεις τον έκαναν  μέλος της εθνικής ομάδας , έτσι ετοιμάζει αποσκευές για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα   της Νάπολη ( 21-26 Φεβρουαρίου)  καθώς και  το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Ριάντ τον Απρίλιο  εκπροσωπώντας την χώρα μας με μεγάλες αξιώσεις για μια διάκριση όπως έγινε και στο Ευρωπαϊκό κύπελλο της Βουδαπέστης.

Ο 15χρονος  Μαξιμιλιανός Χατζηγιάννης που  γυμνάζεται με τον Νίκο Κοντοχριστόπουλο και την  Έλλη Τσολακίδου  στην Αθήνα  σε ομαδικές και ατομικές προπονήσεις  είναι μαθητής του 4ου Λυκείου Πατρών.

 

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement