Connect with us

Εκπαίδευση

Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών: Είναι παράνομες οι καταλήψεις

Published

on

Ξεκάθαρος ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας σχετικά με τις καταλήψεις και το θέμα του κινδύνου της απώλειας της εξεταστικής περιόδου για τους φοιτητές.

Ο πρύτανης τόνισε ότι οι καταλήψεις είναι παράνομες και με αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να αντιμετωπίζονται. «Δεν γίνεται να καθόμαστε να συζητάμε οι πρυτάνεις και την ίδια στιγμή τα Πανεπιστήμια και οι σχολές του να είναι κλειστές.

Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι οι καταλήψεις δίνουν έδαφος σε αυτούς που θέλουν να υποβαθμίσουν τα δημόσια πανεπιστήμια. Δεν είναι εικόνες για ένα Πανεπιστήμιο τα λουκέτα και οι αλυσίδες στις πόρτες του».

Ο ίδιος μίλησε και το θέμα των συλλήψεων που έγιναν για τη διακίνηση ναρκωτικών εντός της Πανεπιστημιούπολης. «Η Αστυνομία έκανε πολύ καλά τη δουλειά της έχοντας σύμφωνα με τα όσα διαβάζω στα ρεπορτάζ συγκεντρώσει πληροφορίες.

Δεν τίθεται θέμα ασύλου, ούτε θέμα αδείας προς την Αστυνομία από την Πρυτανεία για τέτοιου είδους συμβάντα. Δεν υπάρχει Άσυλο όταν μιλάμε για διακίνηση ναρκωτικών και πράξεων ενάντια του ποινικού κώδικα. Δεν πρόκειται να αφήσουμε τους φοιτητές μας εκτεθειμένους σε τέτοιους κινδύνους».

Σημειώνουμε ότι την Τετάρτη η Σύγκλητος θα προχωρήσει σε έκτακτη συνεδρίαση για το θέμα της εξεταστικής στα τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών που βρίσκονται υπό κατάληψη.

Ροή ειδήσεων

Advertisement