Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Η Δ.ΑΚ.Ε./Π.Ε. Πάτρας έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της»

Published

on

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Πάτρας την Τετάρτη 31/1/2024 στο «DECK» σε ευχάριστο και φιλικό κλίμα.

Μέλη της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Πάτρας έδωσαν το παρών στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, συνομίλησαν και αντάλλαξαν ευχές για τη νέα χρονιά. Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Πάτρας, κ. Παναγιώτης Καρασπήλιος μεταξύ άλλων ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την τιμητική παρουσία τους, έδωσε τις ευχές του για το νέο έτος, ενώ αναφέρθηκε στον ρόλο του εκπαιδευτικού και στο ζήτημα της αξιολόγησης τονίζοντας ότι «Οι εκπαιδευτικοί, δίνουμε καθημερινά τον καλύτερο εαυτό μας στα σχολεία μας, αντιμετωπίζοντας πολλές φορές δύσκολες συνθήκες. Πρέπει να πούμε με περηφάνια ότι είμαστε ο κλάδος που δεν σταμάτησε ποτέ να βάζει πλάτη στα δύσκολα και που παλεύει να κρατήσει όρθια τη δημόσια εκπαίδευση. Ομολογουμένως, είμαστε ένας από τους πιο καταρτισμένους κλάδους του Δημοσίου σήμερα, με συνεχείς επιμορφώσεις συμβαδίζοντας με τις εξελίξεις και τις απαιτήσεις της εποχής, με τη δια βίου μάθηση να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του επαγγέλματός μας. Θέλουμε την αξιολόγηση γιατί πιστεύουμε στη χρησιμότητά της, αλλά μια αξιολόγηση με επιστημονική, βελτιωτική και παιδαγωγική προσέγγιση. Η παράταξή μας έχει θέσεις και ρεαλιστικές προτάσεις για μια ουσιαστική και ωφέλιμη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Δεν φοβόμαστε την αξιολόγηση, τασσόμαστε υπέρ σε ό, τι θα ενισχύσει τον ρόλο μας, αλλά δεν θα ανεχτούμε την απαξίωση και την υποτίμηση του κλάδου μας.». Επιπλέον, επεσήμανε ότι η Δ.ΑΚ.Ε./Π.Ε. που διαχρονικά έχει δείξει συνέπεια και υπευθυνότητα, είναι η παράταξή όλων των εκπαιδευτικών, στηρίζοντας τον κάθε συνάδελφο και θέτοντας στο επίκεντρο τα προβλήματα του κλάδου, ενώ έστειλε μήνυμα ενότητας και εξωστρέφειας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας και εκπαιδευτικός κ. Ανδρέας Φίλιας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας κ. Νίκος Θεοδωρόπουλος και ο αιρετός Π.Υ.Σ.Π.Ε. Αχαΐας κ. Τάσος Σταυρογιαννόπουλος.

Τέλος, σύσσωμο το Δ.Σ. της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Πάτρας ευχήθηκε σε όλες και σε όλους μια καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία πάνω από όλα, αγωνιστικότητα και αισιοδοξία και ευχαρίστησε θερμότατα τους παρευρισκόμενους.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement