Connect with us

Διεθνή

Πετρέλαιο: Η τιμή του αργού ανεβαίνει με φόντο την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Published

on

Την ενίσχυση των τιμών του πετρελαίου είχε ως αποτέλεσμα η η κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, σε συνδυασμό με την αισιόδοξη πρόβλεψη του ΔΝΤ για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου οι ΗΠΑ θα απαντήσουν στην πρόσφατη επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε τρεις Αμερικανούς στρατιώτες στην Ιορδανία την Κυριακή.

«Είναι πολύ πιθανό να δείτε μια κλιμακούμενη απάντηση, η οποία θα μπορούσε να περιλαμβάνει πολλαπλές ενέργειες, όχι μία ενέργεια», δήλωσε νωρίτερα ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Παράλληλα, το ΔΝΤ αναθεώρησε ανοδικά την εκτίμηση του για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2024 στο 3,1% και στο 3,2% το 2025, επικαλούμενο την ανθεκτικότητα της αμερικανικής οικονομίας και τα δημοσιονομικά μέτρα τόνωσης στην Κίνα.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του αργού κέρδισε 1,04 δολ. ή 1,35% στα 77,82 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το Brent Μαρτίου στο μεταξύ, ενισχύθηκε κατά 47 cents στα 82,87 δολ. το βαρέλι. Το συμβόλαιο θα λήξει την Τετάρτη. Το πιο ακριβό συμβόλαιο του Απριλίου πρόσθεσε 67 cents στα 82,50 δολ. το βαρέλι.

Ροή ειδήσεων

Advertisement