Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ενισχύουν τα μπλόκα-Καθημερινός αποκλεισμός της Πατρών- Κορίνθου από τους αγρότες της Αιγιάλειας, ζητούν στήριξη από τους φορείς

Η τόνωση της παρουσίας στο μπλόκο με τον συμβολικό αποκλεισμό νέας και παλαιάς εθνικής κρίνεται απαραίτητη για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων…

 

Published

on

 

Νέο γύρο αντιπαράθεσης με την Κυβέρνηση, με φόντο τις αποφάσεις για απόρριψη των προτάσεων που κατέθεσαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και τα συναρμόδια υπουργεία, προετοιμάζουν οι αγρότες της Αιγιαλείας.

Από την περασμένη Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου έως και χθες, καθημερινά, μετά τις 7:00 το απόγευμα, σταφιδοπαραγωγοί, ελαιοπαραγωγοί και παραγωγοί εσπεριδοειδών του Αιγίου συγκεντρώνονται στον Σελινούντα και προχωρούν σε συμβολικούς αποκλεισμούς , μιας ώρας περίπου, της νέας εθνικής οδού και της παλαιάς εθνικής Πατρών – Κορίνθου.

«Δεν κατεβήκαμε στο δρόμο για ψίχουλα… είναι η σχεδόν μονολεκτική μας απάντηση μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις. Η καθημερινή μας συνάντηση και συμβολικός αποκλεισμός δεν έχει στόχο να ταλαιπωρηθούν πολίτες αλλά να στείλουμε μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε. Καθημερινά επιδιώκουμε συζήτηση και προβληματισμό για τι μέλλον της παραγωγής μας, συζητώντας και για τις περεταίρω κινήσεις μας» αναφέρει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος-Ντρίνιας» Γιάννης Μποδιώτης.

Η συμμετοχή καθημερινά, στο σημείο συνάντησης έξω από τα γραφεία της «Παναιγιάλειας» (Π.Ε.Σ.), κρίνεται αρχικά ικανοποιητική. Οι αγρότες του Αιγίου επιχειρούν τώρα να πείσουν όλους τους συναδέλφους τους να πυκνώσουν τις συναντήσεις και προετοιμάζονται να σκληρύνουν τη στάση τους, στο πλαίσιο των νέων αποφάσεων που αναμένεται να ληφθούν αύριο Τρίτη 6 του μηνός κατά την πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας, μετά από κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

ΖΗΤΟΥΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Χθες Κυριακή 4 του μηνός, εκ μέρους της επιτροπής του ‘Μπλόκου Αιγίου’ συντάχθηκε επιστολή η οποία απευθύνεται σε εργατικά σωματεία, κόμματα, παραγωγικούς και άλλους φορείς της πόλης αλλά και το Δήμο Αιγιαλείας με την οποία ζητούν στήριξη των κινητοποιήσεων με βάση τις νέες μορφές αγώνα που σχεδιάζονται.

«Είμαστε στη φάση συγκέντρωσης των δυνάμεων, κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων που θα πρέπει να έρθει πανελλαδικά και συντονισμένα. Δηλώνουμε συμμέτοχη για την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση του ‘μπλόκου Αιγίου’ στη Νίκαια αύριο. Δεν μας χωρίζει τίποτα, μας ενώνουν πάρα πολλά. Έχουμε τα ίδια προβλήματα και τα ίδια αιτήματα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΝΕΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Θεωρείται δεδομένο ότι αυτή την Τετάρτη 7 του μηνός θα πάμε σε νέα μεγάλα

συλλαλητήρια, όπως την Τετάρτη του μας πέρασε 31 Ιανουαρίου και από την επομένη ημέρα σχεδιάζεται να μπουν οι αγρότες, πιο… αποφασιστικά σε νέα μπλόκα.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγιαλείας επιδιώκει την άμεση σύγκλιση και του Δημοτικού

Συμβουλίου Αιγιαλείας με την έκδοση ψηφίσματος και ενεργή συμμετοχή στις

κινητοποιήσεις.

«Ο αγώνας μας δεν είναι μόνο αγροτικός, είναι και βαθιά κοινωνικός και σε αυτό το

πλαίσιο ζητάμε την στήριξη των φορέων, σωματείων, συλλόγων και του Δημοτικού

Συμβουλίου» σύμφωνα με τον κ. Μποδιώτη.

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαιρετίζει τις αγροτικές κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε  εξέλιξη στη χώρα μας, αλλά και σε όλη την Ευρώπη, στηρίζοντας τα αιτήματα των αγροτών.

Αντιπροσωπεία της Τομεακής Αχαΐας του ΚΚΕ πραγματοποιεί ήδη από το περασμένο Σάββατο περιοδείες στα χωριά του Νομού.

Το πρόγραμμα για σήμερα είναι:

Σήμερα στις 6:00μμ, στα χωριά του Ερυμάνθου, Χαλανδρίτσα, Ίσωμα, Βασιλικό, με επικεφαλής τον Θανάση Μελά, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο Δυτικής Ελλάδας με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Στις 7:00μμ, στα χωριά της Αιγιάλειας, Διακοφτό, Ακράτα, Αιγείρα, με επικεφαλής τον Γιώργο Μποδιώτη, μέλος της ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ.

 

 

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement