Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μηχανοκίνητη πορεία και στάση αναμονής-Συντονίζουν τις κινήσεις τους οι αγρότες της Αχαΐας εν όψει και της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό

Published

on

Παρασκευή κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες της περιοχής οι οποίοι είναι πλέον σε αναμονή του ραντεβού της πανελλαδικής συντονιστικής με τον Πρωθυπουργό, επιχειρώντας παράλληλα όμως να προωθήσουν και την επίλυση προβλημάτων σε τοπικό επίπεδο, με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Αιγιαλείας.

Χθες Πέμπτη το απόγευμα οι αγρότες της Επιτροπής του Μπλόκου Αιγίου προχώρησαν σε τρίωρο αποκλεισμό της παλαιάς εθνικής στον Σελινούντα και ξεκίνησαν νέες επαφές με συλλόγους της ευρύτερης περιοχής προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενά τους βήματα.

ΝΕΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ

Η κίνηση που έγινε προχθές με τον συμβολικό αποκλεισμό της Ολυμπίας Οδού και η ένταση που επικράτησε έφερε και αύξηση της αστυνομικής επιτήρησης στο Αίγιο, με τους αγρότες να στέλνουν μήνυμα ότι είναι αποφασισμένοι να συγκρουστούν ακόμη και με τα ΜΑΤ αν δεν υπάρξει συνεννόηση πάνω στο πλαίσιο των αιτημάτων που τέθηκαν ήδη από την πανελλαδική συντονιστική επιτροπή στη Λάρισα.

Ο αποκλεισμός, περίπου για μισή ώρα, επαναλήφθηκε και χθες το βραδυ.

«Η προσέλευση των αγροτών λόγω της αδιαλλαξίας που υπάρχει σε κυβερνητικό επίπεδο, είναι πλέον αυξημένη, είμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε, την Παρασκευή (σ.σ. σήμερα) θα υπάρξει νέος προγραμματισμός για κοινή δράση σε συνεργασία με άλλους συλλόγους σε επίπεδο νομού Αχαΐας» ανέφερε χθες ο Γιάννης Μποδιώτης από την Επιτροπή του Μπλόκου στο Αίγιο.

ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Στο μεταξύ μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να υπάρξουν επαφές του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου Αιγιαλείας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Αντιπεριφερειάρχη, Ανδρέα  Φίλια με θέμα τις άμεσες αποζημιώσεις από την καταστροφή της σταφίδας και άλλων τοπικών προϊόντων από τον καύσωνα του περασμένου καλοκαιριού αλλά και την έκτακτη επιδότηση στους παραγωγούς για την ακαρπία της ελιάς.

Ήδη εκ μέρους του Συλλόγου τέθηκε το θέμα της μείωσης δημοτικών τελών για τους συνεταιρισμούς και μείωση των τιμολογίων στην άρδευση τα οποία ήδη από τις αρχές Ιανουαρίου έχει θέσει και ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρίνιας», με την επιτροπή του Μπλόκου Αιγίου.

Το θέμα δεσμεύθηκε να εξετάσει και ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement