Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ηλεία: Ηλικιωμένος εξαπάτησε 36χρονο στην Καλαμάτα με πρόσχημα το Power Pass!

Published

on

Δεν απαιτήθηκαν παρά μόνο λίγες ώρες για να εντοπιστεί και να συλληφθεί ένας ηλικιωμένος από το Βαρθολομιό Ηλείας, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με έναν 36χρονο κάτοικο Καλαμάτας παριστάνοντας τον υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ, με το πρόσχημα ότι δικαιούται το επίδομα Power Pass.

Ο άγνωστος, αρχικά, δράστης έπεισε τον 36χρονο να του δώσει τους κωδικούς πρόσβασης στους ηλεκτρονικούς τραπεζικούς λογαριασμούς του, αλλά και το ΡΙΝ της χρεωστικής του κάρτας, δήθεν για να κάνει τις απαραίτητες διεργασίες ώστε να του καταβληθεί το επίδομα. Όμως, έκανε δύο μεταφορές χρημάτων από τον λογαριασμό του, αποσπώντας συνολικά 500 ευρώ.

Όμως, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας δεν άργησαν να ανακαλύψουν ότι τα χρήματα μεταφέρθηκαν στον λογαριασμό ενός 72χρονου Έλληνα και ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους του τμήματος Πηνειού, οι οποίοι τον συνέλαβαν λίγες ώρες αργότερα στο σπίτι του, στο Βαρθολομιό. Ο ηλικιωμένος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, παραπέμφθηκε να δικαστεί από το Αυτόφωρο και αφέθηκε ελεύθερος ως τη δίκη.

Πηγή: protothema.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement