Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Πύργος τίμησε τον πολιούχο του- Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις και ο Πατρών Χρυσόστομος

Published

on

Με λαμπρότητα και παρουσία πλήθους κόσμου η ηλειακή πρωτεύουσα τίμησε χθες τον πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο.

Ο Ιερός Ναός της Αγίας Κυριακής Πύργου κατακλύστηκε από πιστούς, που άναψαν ένα κερί στη μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους και προσκύνησαν την ιερή εικόνα.

Στην πολυαρχιερατική θεία λειτουργία προεξήρχαν οι Μητροπολίτες Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιος Β’, Πατρών κ. Χρυσόστομος ( ο οποίος χοροστάτησε προχθές στον εσπερινό), Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, οι Επίσκοποι Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος, Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος καθώς επίσης πλήθος ιερέων.

Στην λιτανευτική πομπή της σεπτής εικόνας συμμετείχαν εκπρόσωποι πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου και πλήθος πιστών. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Ήλειος Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο οποίος ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους και ο Άγιος Χαράλαμπος να χαρίζει υγεία και ευλογία.

Προχθές, στον εσπερινό παραβρέθηκε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Σπύρος Σκιαδαρέσης.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν χθες το απόγευμα με τον αρχιερατικό μεθεόρτιο εσπερινό και την ιερά παράκληση, προς τον προστάτη Άγιο υπέρ υγείας και ειρήνης του σύμπαντος κόσμου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement