Connect with us

Ελλάδα

Συνάντηση κορυφής με παραγωγικούς φορείς για διασύνδεση με POS

Published

on

Συνάντηση εργασίας με φορείς για διασύνδεση με POS προχθές Τετάρτη στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη παρουσία και των Χάρη Θεοχάρη, υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Γιώργου Πιτσιλή, διοικητή της ΑΑΔΕ.

Στη συνάντηση, με πρωτοβουλία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, συμμετείχαν οι Ιωάννης Μασούτης, πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Καρανίκας, πρόεδρος ΕΣΕΕ, Γιώργος Καθαβάς, πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, Αντώνης Μακρής, πρόεδρος ΣΕΛΠΕ κά.

«Η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS μέχρι το τέλος του μήνα αποτελεί κεντρική προτεραιότητα για το οικονομικό επιτελείο» σύμφωνα με τον υπουργό με τον κ. Χατζηδάκη να δηλώνει επίσης ότι «το έργο της διασύνδεσης θα ολοκληρωθεί πάση θυσία» λόγω της χρηματοδότησης της χώρας από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕε Ιωάννης Μασούτης ανέφερε ότι «στο έργο πρέπει να προχωρήσουμε μαζί, αντιμετωπίζοντας τυχόν προβλήματα και δίνοντας τα απαραίτητα εργαλεία αλλά και το χρόνο στην αγορά να προσαρμοστεί».

Υπενθυμίζεται ότι, από τον περασμένο Νοέμβριο έληξε η προθεσμία υποβολής δήλωσης στο μητρώο και ήδη 1.032.000 POS είναι καταγεγραμμένα στην ΑΑΔΕ.

Το προηγούμενο δίμηνο οι πάροχοι είχαν το χρονικό περιθώριο να συμμορφωθούν με τους κανόνες λειτουργίας τόσο των ενσύρματων όσο και των ασύρματων POS ενώ πρόσφατα συμφωνήθηκε η επιτάχυνση της διαδικασίας αναβάθμισης των λογισμικών, προϋπόθεση της διασύνδεσης επιπλέον POS.

Η ΑΑΔΕ αποστέλλει τα τελευταία 24ωρα, καθημερινά, χιλιάδες e-mails στους επαγγελματίες που υποχρεούνται να διασυνδέσουν τα συστήματα τους προκειμένου να το πράξουν άμεσα ερχόμενοι σε επικοινωνία με τους τεχνικούς εγκατάστασης.

Εντός των επομένων ημερών αναμένεται να ανοίξει ο τέταρτος κύκλος του προγράμματος «Ψηφιακές Συναλλαγές» που θα επιτρέπει την επιδότηση μέσω voucher μέρους του κόστους αγοράς και διασύνδεσης των POS.

Ροή ειδήσεων

Advertisement