Connect with us

Ελλάδα

Κορινθία: «Διαφωνώ με το τεστ DNA» επιμένει ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός» – Λήγει τα μεσάνυχτα η διορία

Published

on

Διορία μέχρι τα μεσάνυχτα να δώσει δείγμα DNA έχει ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός», που ζει με την οικογένειά του υπό πρωτόγονες συνθήκες σε παράπηγμα και σε λαγούμι 30 μέτρων στην ορεινή Κορινθία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο 45χρονης Μανώλης Καλαϊτζάκης δεν έχει εμφανιστεί ακόμη στο Τμήμα για να δώσει δείγμα DNA και αν δεν το κάνει έως τα μεσάνυχτα, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του, λόγω και της εισαγγελικής διάταξης. Υπενθυμίζεται ότι ερωτήματα έχουν προκύψει σχετικά με τον πατέρα του βρέφους της ενήλικης κόρης του 45χρονου. Ο «γρίφος» ενδεχομένως να λυθεί μέσω της ανάλυσης του DNA.

Σε νέα συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα, πάντως, ο 45χρονος επιμένει ότι δεν θέλει να δώσει DNA, ενώ αρνήθηκε να συζητήσει για το θέμα του πατέρα του βρέφους της κόρης του. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1, ο 45χρονος, που αυτοαποκαλείται ως «παλαιοχριστιανός», δήλωσε πως: «Διαφωνώ με το τεστ DNA, γιατί το κρατούν σε μια τράπεζα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο μέλλον και ζητήθηκε από ένα ανώνυμο εισαγγελέα».

Σε ό,τι αφορά τα περί αιμομιξίας, τόνισε πως «δεν θέλω να συζητήσω τα προσωπικά ενός παιδιού μου. Δεν θέλω να πω στον δημόσιο διάλογο κάτι σχετικό με το ζήτημα ενός ενήλικου προσώπου». Στην οικογένεια πολλές φορές τα παιδιά του τον φωνάζουν ως πατέρα, ενώ άλλες φορές αποκαλούν ο ένας τον άλλον αδέλφια. «Όλοι οι άνθρωποι είμαστε αδέλφια έχουμε τον ίδιο πατέρα. Στην οικογένεια μας αποκαλούμαστε αδέλφια. Με φωνάζουν και μπαμπά και πολλές φορές και αδελφέ μου», λέει ο ίδιος.

Σχετικά με το γεγονός ότι τα παιδιά του δεν πηγαίνουν στο σχολείο, ο 45χρονος είπε: «Σε όλα τα προβλήματα το μόνο που λένε είναι ότι δεν πηγαίνανε σχολείο. Όταν ήμουν μικρός μου έλεγε η δασκάλα μου σπούδασε για να μην γίνεις σκουπιδιάρης και τελικά σπούδασα και έγινα σκουπιδιάρης. Ο Χριστόφορος ο γιος μου είναι 10 ετών και είναι μελισσουργός και έχει πολλές γνώσεις. Έχει περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσει με αυτό το επάγγελμα πάρα με το αν τελειώσει το σχολείο. Τα παιδιά μαθαίνουν στο σπίτι, δεν μου έχουν πει γιατί δεν τα στέλνω σχολείο. Παραβιάζει τα πιστεύω μας η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση».

Στις 4 Μαρτίου η δίκη του

Ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός» αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την δίκη του, που προσδιορίστηκε για τις 4 Μαρτίου. Κατηγορείται για απείθεια και παράβαση του νόμου για την υποχρεωτική εκπαίδευση των παιδιών του.

Ο ίδιος προσκόμισε στο Αυτόφωρο Μονομελές Κορίνθου, έγγραφο με το οποίο επικαλείται ότι πάσχει από ψυχιατρικό νόσημα με ποσοστό αναπηρίας 67% και ζήτησε να εξεταστεί από πραγματογνώμονα, αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιεί το ζευγάρι και τα ανήλικα παιδιά, έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών. Η υπόθεση έχει προκαλέσει και την παρέμβαση της Εισαγγελίας Κορίνθου, που έδωσε εντολή στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Ξυλοκάστρου να διερευνήσουν εάν τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο και εάν ο τρόπος ζωής τους τα εκθέτει σε κινδύνους.

Ο εισαγγελέας ζητάει να μάθει πόσα είναι τα παιδιά στο κοινόβιο, πόσα από αυτά είναι κάτω των 16 ετών και δεν πηγαίνουν σχολείο, όπως προβλέπει ο νόμος, και τι συμβαίνει με το βρέφος που ζει μαζί τους, αγνώστου πατρός. Εξέδωσε, δε, παραγγελία για απομάκρυνση των πέντε παιδιών από την οικογένεια. Τα παιδιά αλλά και η σύζυγός του 45χρονου παραμένουν, πάντως, άφαντοι μετά την εισαγγελική εντολή.

Ροή ειδήσεων

Advertisement