Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Τεχνικός Σύμβουλος για την τραγωδία της οδού Αρέθα – Τι ετοιμάζουν οι οικογένειες των παιδιών

Published

on

Του Κωνσταντίνου Φλαμή (ΓΝΩΜΗ)

«Η οικογένεια είναι ακόμη σε σοκ, δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο. Θρηνούν και έχουν αναθέσει σε μένα τα υπόλοιπα»! Αυτό δήλωσε στη «Γ» ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου Γιάννη Στεργίου, Κώστας Κρεμμύδας ο οποίος ανέλαβε την πολιτική Αγωγή, στην δίκη που θα γίνει για την τραγωδία στην οδό Αρέθα. Και πρόσθεσε: «Είναι ξεκάθαρο ότι παραβίασε ερυθρό σηματοδότη. Μάλιστα πήραμε από την Περιφέρεια και τους χρόνους λειτουργίας των συγκεκριμένων φωτεινών σηματοδοτών. Μάλιστα επειδή είπαν πολλοί πολλά, δεν προκύπτει από καμία κάμερα καθ όλη τη διάρκεια της διαδρομής και πριν το ατύχημα ότι τα παιδιά είχαν αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα όπως και το ότι έκαναν «σούζα»!

 

Σε σχέση με την ποινή του οδηγού του ΙΧ και του ενδεχομένου να τύχει ελαφρυντικού, ο κ. Κρεμμύδας, δήλωσε ότι ήδη μέχρι αυτή την ώρα έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Είναι στο ζήτημα του δικηγόρου του αν θα ζητήσει ελαφρυντικά. Εμείς θα καλέσουμε τεχνικό σύμβουλο. Ώστε εγγράφως να πιστοποιήσει τον τρόπο οδήγησης του οδηγού της μηχανής αλλά και αυτόν του οδηγού του ΙΧ που παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη»! Ο φάκελος για την Τροχαία Πατρών παραμένει ανοιχτός αφού θα ληφθούν και άλλες καταθέσεις. Στη δικογραφία έχει συμπεριληφθεί και το βίντεο που αποκαλύπτει πώς η μηχανή των νεαρών είχε «πράσινο» στην διασταύρωση της Εθνικής με την Αρέθα, στο ρεύμα προς Πάτρα, ενώ ο οδηγός του ΙΧ αυτοκινήτου πέρασε με «κόκκινο».

 

 

ΣΧΕΔΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ 2022

 

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται ατυχήματα με τραυματισμούς στη μοιραία διασταύρωση της εθνικής οδού Πατρών- Αθηνών με την οδό Αρέθα. Το αστυνομικό δελτίο είναι “πλούσιο” σε τροχαία που έχουν συμβεί στο σημείο, γεγονός που καταδεικνύει την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων από τις αρμόδιες υπηρεσίες, για να αποτραπούν άλλες θυσίες νέων στην άσφαλτο. Μια πανομοιότυπη περίπτωση στο ίδιο σημείο και μάλιστα σχεδόν την ίδια ώρα που έγινε το θανατηφόρο δυστύχημα, την περασμένη εβδομάδα και σόκαρε την Πάτρα και το πανελλήνιο, με το θάνατο δύο παιδιών του Γιάννη Στεργίου και Γιώργου Παπαδόπουλου, έχει καταγραφεί τον Ιούνιο του 2022. Ηταν 10.45 το βράδυ και τότε, όταν δύο νεαρά παιδιά διέσχιζαν την εθνική οδό με την μηχανή τους όταν συγκρούστηκαν με ΙΧ που προσπάθησε να διασχίσει την οδό Αρέθα. Αποτέλεσμα ήταν οι δύο νεαροί αναβάτες της μηχανής να βρεθούν στο οδόστρωμα, να τραυματιστούν σοβαρά και να μεταφερθούν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο. Ευτυχώς τότε δεν είχαμε θάνατο. Όμως πόσο απέχει ένας τόσο σοβαρός τραυματισμός από τον θάνατο;

 

ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ 2023

 

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα και  στην διασταύρωση των οδών Εθνική Πατρων Αθηνών και Αρέθα και στις 4 Αυγούστου 2023. ΙΧ συγκρούστηκε με δίκυκλο στις 11 το πρωί με αποτέλεσμα ο οδηγός του που ευτυχώς φορούσε κράνος να εκτιναχτεί. Ασθενοφόρο τον μετέφερε στο Νοσοκομείο βαριά τραυματισμένο. Είναι χαρακτηριστικό πως το κράνος του πετάχτηκε… στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement