Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Αθώος για τον θάνατο του 46χρονου γιατρού στα Βραχνέϊκα! Πώς έγινε η τραγωδία

Published

on

Για δεύτερη φορά µετά από τέσσερις µήνες εκδικάστηκε χθες στο Τριµελές Εφετείο Πληµµεληµάτων Πατρών το τροχαίο δυστύχηµα που είχε σηµειωθεί πριν οκτώ χρόνια, στην Πατρών-Πύργου, στο ύψος των Βραχνεΐκων κόβοντας το νήµα της ζωής του 46χρονου γιατρού, Γιώργου Αναστόπουλου.

Ήταν 18 Μαρτίου του 2016, όταν ο άτυχος γιατρός Γιώργος Αναστόπουλος, ο οποίος υπηρετούσε στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας και µετά από µια δύσκολη εφηµερία επιστρέφοντας µε το όχηµά του στην Πάτρα, προσέκρουσε στα κιγκλιδώµατα, έπεσε από τη νέα εθνική οδό στην παλιά µε αποτέλεσµα να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα «ΓΝΩΜΗ», ο κατηγορούµενος άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης και η υπόθεση έφθασε ξανά στο ακροατήριο τον Νοέµβριο του 2023, όπου η υπόθεση πήρε άλλη τροπή, εφόσον µε οµόφωνη απόφαση κρίθηκε αθώος. Συγγενείς του άτυχου γιατρού επέρριψαν ευθύνες για την κακή κατάσταση των στηθαίων ασφαλείας στο σηµείο που έγινε το δυστύχηµα ζητώντας την ενοχή του κατηγορουµένου και µάλιστα υπεβλήθη αίτηµα αναίρεσης στον Άρειο Πάγο.

Το αίτηµα έγινε δεκτό και χθες εκδικάστηκε εκ νέου η υπόθεση. Ο κατηγορούµενος µέσω του συνηγόρου υπεράσπισής του αντέκρουσε το κατηγορητήριο ισχυριζόµενος πως είναι αθώος επικαλούµενος ότι δεν είχε αρµοδιότητα παρέµβασης και ουδέποτε επέδειξε αµέλεια στα καθήκοντά του.

Ροή ειδήσεων

Advertisement