Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΣΟΚΟΛΑΤΟΡΙΧΤΕΣ: Οι θέσεις και τα παράπονα για το φετινό Καρναβάλι

Published

on

Μέσα από ανακοίνωση τους οι Σοκολατορίχτες αναφέρουν τα εξής:

Είμαστε 5 σύλλογοι που από το 1991 αγωνιζόμαστε για τη διατήρηση του εθίμου του σοκολατοπόλεμου πληρώνοντας για αυτό και χωρίς να πληρωνόμαστε από κανέναν.

Το μόνο που ζητάμε είναι η συμπαράσταση των φορέων- Δήμου και Περιφέρειας- στην προσπάθεια μας αυτή. Φέτος η περιφέρεια μας ενίσχυσε με 20.000 σοκολάτες και ο δήμαρχος Πατρών κ Πελετίδης, μετά από προσωπική συνεννόηση μας μαζί του, μας χορήγησε το αυτοκίνητο της δημαρχίας για την μεταφορά των μελών στην Αθήνα για διαφήμιση του εθίμου- τους ευχαριστούμε θερμά για αυτά.

-όχι μόνο δεν πήραμε απάντηση σχετικά με την χορηγία σοκολάτας που μας πρότειναν, αλλά ούτε καν κάλυψη στο λεγόμενο ¨ξύλινο σπιτάκι» της πλατείας βρήκαμε, αντ’ αυτού όλοι πλην του κύριου Δημάρχου ανέβηκαν να πετάξουν τις σοκολάτες μας επί σκηνής.
-Όσο δε για τις παρελάσεις ελπίζουμε να μας διατεθούν τα άρματα του δήμου.

Ύστερα από σημερινή μας επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο της ΚΕΔΗΠ κ ΣΚΟΥΡΑ, τον όποιο ευχαριστούμε για το χρόνο που μας διέθεσε, ελπίζουμε ότι θα επιβιβαστούμε σε στοιχειωδώς ασφαλή άρματα, αν και ο χρόνος που εναπομένει για την φροντίδα τους είναι ελάχιστος.

Ωστόσο μας παραχώρησαν δωρεάν μια αίθουσα στα σφαγεία για την κοπή της σοκολατοκαρναβαλόπιτας και τους ευχαριστούμε για αυτό.

Οφείλουμε στην Πάτρα, στους επισκέπτες της πόλης μας, στο έθιμο του σοκολατοπόλεμου και στον πρόεδρο μας κ. Περικλή Δημητρόπουλο, που χωρίς αυτόν δεν θα υπήρχε σοκολατοπόλεμος, να κάνουμε ότι καλύτερο περνά από το χέρι μας για την αξιοπρεπή διατήρηση του εθίμου.

Τελειώνοντας υπογραμμίζουμε ότι η έννοιας του παλιού αυτού εθίμου αφορά στην ρίψη σοκολάτας κατά την διάρκεια των παρελάσεων και όχι στο μοίρασμα σοκολάτας σε σχολεία και καρναβαλουπόλεις και ελπίζουμε τα επόμενα χρόνια να υπάρχει ουσιαστική στήριξη από τον φορέα του καρναβαλιού προς τους σοκολατορίχτες και τους άλλους καρναβαλιστές, οι οποίοι με δικά τους μέσα στηρίζουν το καρναβάλι μας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement