Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Eρασιτέχνης ποδοσφαιριστής ο 20χρονος με μηνιγγίτιδα στο Ρίο – Ξέφυγε τον κίνδυνο η φοιτήτρια των Μαθηματικών

Published

on

Σε σταθερή αλλά βαριά κατάσταση νοσηλεύεται ο 20χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (ΦΩΤΟ), όπως δήλωσε σήμερα ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.

Εμβολιασμός κατά της μηνιγγίτιδας στις επαφές των φοιτητών που προσβλήθηκαν από την ασθένεια, αναμένεται να γίνει άμεσα είπε ο κ. Καρβέλης στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της έκτακτης επίσκεψης κλιμακίου του ΕΟΔΥ από την Αθήνα.

Ο κ. Καρβέλης ανέφερε ότι πρόκειται για 20 επαφές ενώ τα εμβόλια έχουν ήδη παραγγελθεί από την 6η ΥΠΕ. Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι η κατάσταση του φοιτητή που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΓΝΠ παραμένει σοβαρή, ενώ η φοιτήτρια νοσηλεύεται πλέον εκτός ΜΕΘ στην Παθολογική κλινική του νοσοκομείου με σταθερά θετική εξέλιξη.

Σε ότι αφορά τη μεταδοτικότητα και τον συνωστισμό λόγω της καρναβαλικής περιόδου, ο κ. Καρβέλης ήταν κατηγορηματικός. “Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και πανικού. Από την πρώτη στιγμή, η 6η 6ΥΠΕ αλλά και όλες οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα, τηρώντας αυστηρά το σχετικό πρωτόκολλο. Καλώ τον κόσμο να έρθει στην πόλη μας και να διασκεδάσει, είναι απολύτως ασφαλές το περιβάλλον”, συμπλήρωσε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ.

Ακολούθησε η σύσκεψη με το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, κατά την οποία συζητήθηκε το σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης και του εμβολιασμού των επαφών. Όπως επίσης και της επί τόπου ενημέρωσης στα δύο Πανεπιστήμια της Πάτρας (όπου εντοπίστηκαν τα δύο κρούσματα) με τις αρχές των δύο ιδρυμάτων. Σε ότι αφορά αν η μηνιγγίτιδα από την οποία προσβλήθηκαν οι δύο φοιτητές αν είναι ή όχι ιογενής, αναμένονται τα εργαστηριακά αποτελέσματα τα οποία και θα δώσουν την απάντηση με απόλυτη σαφήνεια.

Ροή ειδήσεων

Advertisement