Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Η Βασιλική Παλιούρα – Βλάχου μας συστήνει τα βιβλία της!

Published

on

Της Σοφίας Καυκοπούλου

Τα βιβλία της, μας συστήνει η συγγραφέας Βασιλική Παλιούρα – Βλάχου. Πρόκειται για δύο παιδικά παραμύθια με τους τίτλους: “Μια ιστορία θα σας πω για έναν Άγιο, τον όσιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη” και “Το μελομακάρονο που ήθελε να γίνει κουραμπιές”!

 

Ποια είναι η Βασιλική Παλιούρα – Βλάχου

Η Βασιλική Παλιούρα – Βλάχου μεγάλωσε στη Λαμία. Είναι απόφοιτη του τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, παντρεμένη και μητέρα τριών αγοριών. Παρακολουθεί μαθήματα βυζαντινής μουσικής και παραδοσιακού τραγουδιού και ασχολείται ερασιτεχνικά με τη ζωγραφική. Η αγάπη της για τη συγγραφή προέκυψε σε νεαρή ηλικία και άνθισε μετά τη γέννηση των παιδιών της.

 

Στο βιβλίο “Μια ιστορία θα σας πω για έναν Άγιο, τον όσιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη”, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον Άγιο της προσφοράς και της ελεημοσύνης, τον Άγιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη. Μέσα από τις σελίδες ωστόσο του βιβλίου, τα παιδιά διδάσκονται πλήθος αρετών, όπως ο σεβασμός για τους μεγαλύτερους, η ευγνωμοσύνη, η αγάπη, η προσφορά, ο σεβασμός για το περιβάλλον, η νοικοκυροσύνη κλπ. Ο βίος του Αγίου συμπλέκεται με την καθημερινότητα των παιδιών μέσω της γιαγιάς Αγάθης.

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Γρηγορία Καραούζα

Σήμερα η παρουσίαση του βιβλίου για τον Άγιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη -  efthia.gr

 

“Το μελομακάρονο που ήθελε να γίνει κουραμπιές ” είναι ένα επίσης διδακτικό παραμύθι που μας φέρνει αντιμέτωπους με την εσωτερική μας αλήθεια. Το παιδί, συνειδητοποιεί με παιδαγωγικό τρόπο ότι η εσωτερική ομορφιά είναι σημαντική και μοναδική για τον καθένα. Ένα βιβλίο που αξίζει κάθε παιδί να διαβάσει.

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Σπύρος Ζαχαρόπουλος

Το Μελομακαρονο Που Ηθελε Να Γινει Κουραμπιες - Παιδικη βιβλιοθηκη  (BKS.0653183)

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement