Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Παραμένει ζητούμενο η κατάκτηση της ισότητας

Μηνύματα για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας από εκπροσώπους αρχών και φορέων

Published

on

Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας η σημερινή και τιμούνται οι αγώνες του γυναικείου κινήματος για ίση μεταχείριση των δύο φύλων. Οι κατακτήσεις πολλές εδώ και χρόνια καθώς οι γυναίκες κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν δικαιώματα και να κατοχυρώσουν πρόσβαση σε θέσεις ευθύνης και εξουσίας σε όλους τους τομείς της ζωής. Ωστόσο, ο δρόμος για την ισότητα παραμένει μακρύς. Οι γυναίκες έχοντας πολλαπλούς ρόλους στην κοινωνία καλούνται να καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες ακόμα και σήμερα για να διεκδικήσουν το αυτονόητο, ίση μεταχείριση με τους άνδρες και να πάψουν να θεωρούνται το αδύναμο φύλο.

Διότι, οι γυναίκες έχουν κατορθώσει να αποδείξουν ότι έχουν δύναμη και μπορούν να τα καταφέρουν, ισάξια όπως οι άνδρες.

Γυναίκες της Πάτρας που παλεύουν για να προσφέρουν στην κοινωνία από διάφορες θέσεις δίνουν το στίγμα τους μέσα από τα μηνύματα και τις ανακοινώσεις τους για την σημερινή ημέρα.

Η 8η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 1977 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ για να αναδείξει τα προβλήματα και να προωθήσει τα δικαιώματα της γυναίκας και τιμάται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο.

Παρά τα μεγάλα βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια η κατάκτηση της ισότητας των δύο φύλων παραμένει ζητούμενο. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κατήγγειλε, στις 6 Μαρτίου 2023, ότι η ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών παγκοσμίως είναι ένας ολοένα και πιο μακρινός στόχος, ο οποίος θα επιτευχθεί στην καλύτερη περίπτωση σε 300 χρόνια.

 

Γ. Ντάτσικα: «Δεν είναι μέρα γιορτής, αλλά περισυλλογής»

Με αφορμή τον εορτασμό της 8ης Μαρτίου – Ημέρα της Γυναίκας, η αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας Δυτικής Ελλάδας Γεωργία Ντάτσικα στέλνει το δικό της μήνυμα.

«Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που καθιερώθηκε με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ το 1977 έχει διαχρονικά έναν ηχηρό συμβολισμό. Σηματοδοτεί τους συνεχείς αγώνες που δίνουν οι γυναίκες για ίσα δικαιώματα ανεξαρτήτως φυλετικών και κοινωνικών διακρίσεων.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στέκεται στο πλευρό των γυναικών όχι μόνο αυτή την ημέρα, αλλά κάθε μέρα διότι θεωρεί πως η θέση και ο ρόλος της γυναίκας είναι καταλυτικός για τον πολιτισμό και την κοινωνία μας. Η γυναίκα διαχρονικά έχει αποδείξει πως μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία από οποιαδήποτε θέση, είτε κατέχοντας αξιώματα, είτε ως εργαζόμενη, είτε ως μητέρα, είτε ως εθελόντρια. Ωστόσο, ακόμα και σήμερα, μάχεται για το δικαίωμα της ισότητας στην εργασία, της ίσης μεταχείρισης και ισότιμης αναγνώρισης για όλα όσα προσφέρει στην κοινωνία μας.

Η 8η Μαρτίου δεν είναι μέρα γιορτής αλλά μέρα περισυλλογής μιας και το γυναικείο ζήτημα παραμένει ανοιχτό, όχι σε κάποια γωνιά της γης, αλλά στην διπλανή πόρτα. Η σημερινή ημέρα, λοιπόν, θα πρέπει να γιορτάζεται όταν δεν θα υπάρχουν πλέον γυναίκες που θα υπομένουν τη σωματική, λεκτική και ψυχολογική βία και φυσικά όταν δεν θα υπάρχουν γυναικοκτονίες, ένα φαινόμενο που βρίσκεται σε έξαρση τα τελευταία χρόνια. Ας αγωνιστούμε όλες μαζί για να εκλείψουν τα στερεότυπα και οι ανισότητες των φύλων στην κοινωνία, εξασφαλίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας».

 

Kατερίνα Γρ. Σολωμού (Αν. Τομεάρχης Υγείας ΠΑΣΟΚ)

«Να μην κλείνουμε τα μάτια, να διεκδικούμε αλλαγές»

Η Κατερίνα Γρ. Σολωμού, καθηγήτρια Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών, Αν. Τομεάρχης Υγείας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αναφέρει: «Η 8η Μαρτίου είναι μια ημέρα αναγνώρισης των αξιών και της προσφοράς της γυναίκας ως μητέρας, συζύγου και συντρόφου. Ημέρα υπενθύμισης για τα περιορισμένα δικαιώματα και άδικες απαιτήσεις που αξιώνονται για τις γυναίκες και τα κορίτσια πολλών κοινωνιών ανά τον κόσμο. Τους αγώνες κατά μιας ιστορικής και παραδοσιακής προκατάληψης κατά των δικαιωμάτων τους. Οι δυτικές κοινωνίες και η ελληνική έχουν κάνει σημαντικά βήματα προόδου κατά τον τελευταίο αιώνα αλλά υπάρχουν πολλά να γίνουν ακόμα ειδικά σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας. Οφείλουμε να μην κλείνουμε τα μάτια και να διεκδικούμε αλλαγές στην χώρα μας, αλλά το κυριότερο σε χώρες και κοινωνίες που τα δικαιώματα των γυναικών και κοριτσιών είναι μειωμένα ή ακόμα και μηδενικά».

 

Ευσταθία Γιαννιά, πολιτεύτρια Αχαΐας της Ν.Δ.

«Μέρα-ορόσημο

για κάθε γυναίκα»

«Μέρα-ορόσημο για τους αγώνες του γυναικείου κινήματος η 8η Μαρτίου. Για μια ακόμη χρονιά τη σημερινή μέρα αποτίουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής σε όλες τις γυναίκες που καθημερινά μάχονται για ίση μεταχείριση, για σεβασμό στα ατομικά και στα κοινωνικά δικαιώματα» αναφέρει στο μήνυμά της για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η πολιτεύτρια Αχαΐας της Ν.Δ., αντιστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α. Ευσταθία Γιαννιά.

«Η σημερινή μέρα είναι ευκαιρία για να αναλογισθούμε τα επιτεύγματα και τις προκλήσεις των καιρών πάνω στο τόσο σοβαρό θέμα της ισότητας και της ενδυνάμωσης της θέσης των γυναικών. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αποδείξει πως εμπιστεύεται τις ικανότητες των γυναικών, εφαρμόζοντας πολιτικές για ενίσχυση πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων που αναδεικνύουν την θέση της γυναίκας σε όλους τους τομείς της ζωής. Ωστόσο, παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί οι γυναίκες εξακολουθούν να υφίστανται μορφές άνισης μεταχείρισης.

Τα στοιχεία δείχνουν πως οι γυναίκες πλήττονται περισσότερο από την ανεργία, τη μισθολογική ανισότητα και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, ενώ πέφτουν πιο εύκολα θύματα βίας, αδικίας και εκμετάλλευσης. Εκτός από την σεξουαλική παρενόχληση και την λεκτική κακοποίηση παρατηρείται και στην χώρα μας έξαρση των γυναικοκτονιών, ένα πολύ σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα.

Όλα τα παραπάνω συνιστούν πως επιβάλλεται εγρήγορση από όλους και ανάληψη καίριων πρωτοβουλιών. Διότι, η ισότητα των φύλων συνιστά θεμελιώδες δικαίωμα και οφείλουμε όλοι μας με διαρκείς αγώνες να συμβάλλουμε ώστε η γυναίκα να κατακτήσει την θέση που της αρμόζει».

 

 

Είναι η ανάσα της αεικίνητης ζωής

 Της Δήμητρας Χρυσανθοπούλου, προέδρου του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Πάτρας «Δανιηλίς»

 

Γυναίκα…

Ό,τι και να γράψω θα είναι λίγο

Πολλοί ζήλεψαν την δόξα της

Κρυφοκοίταξαν τη ζωή της

Μελαγχόλησαν στον πόνο της

Μπλέχτηκαν στα δίχτυα της ηδονής της

Δεν είναι μια λέξη με επτά γράμματα

Είναι ένας ολόκληρος αδιόρατος και απροσμέτρητος κόσμος

Είναι η ανάσα της αεικίνητης ζωής

Είναι το γλυκό αθρόο φιλί της

Είναι το απαλό χάδι της

Είναι το ερωτικό κάλεσμά της

Είναι το αποκορύφωμα του έρωτα στα σατέν σεντόνια

Είναι η χειμωνιάτικη λιακάδα

Πώς να περιγράψεις τι σημαίνει γυναίκα σε μια ψυχρή οθόνη ενός υπολογιστή

Ποια θάλασσα δεν ζητάει τον ουρανό της

Ποιος βράχος δεν ζητάει το κύμα του

Ποια βροχή δεν ζητάει την σταγόνα της

Ποιος άνδρας δεν ζητάει την γυναίκα

Το χάδι της

Το βλέμμα της

Την αγκαλιά της

Την αισθησιαρχία της

Σαν σύζυγο, σαν μάνα, σαν ερωμένη, σαν φίλη

Όπως και να είναι… πάνω από όλα είναι γυναίκα

Και οι γυναίκες είναι σαν τα αστέρια

Ο ουρανός είναι γεμάτος

Όμως εσύ θέλεις, ποθείς, αγαπάς, λιώνεις, για ένα αστέρι μόνο

Η ζωή δεν είναι φτιαγμένη από μεγάλα πράγματα.

Είναι φτιαγμένη από χαμόγελα, γλυκά φιλιά και χάδια που σε γεμίζουν την καρδιά και σου στηρίζουν το κορμί με θάρρος, δύναμη, αγάπη και έρωτα.

Και να την αγαπάς για πάντα

Με μια αγάπη θεϊκή

Και να θυμάσαι

Δεν αγαπάς μια γυναίκα επειδή είναι ωραία

Είναι ωραία… επειδή την αγαπάς

 

 

«Η 8η Μαρτίου σηματοδοτεί την απαρχή νέων αγώνων»

ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΑΜΟΥΡΗ (ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ)

 

Εν μέσω μιας νέας οικονομικής ύφεσης, εξαιτίας του -κερδοσκοπικού χαρακτήρα- υπερπληθωρισμού, που επέφερε αυξήσεις, ανεξέλεγκτων διαστάσεων, σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, στο ηλεκτρικό ρεύμα και τα καύσιμα, με συνεπακόλουθα την έμμεση απώλεια εισοδήματος, τη συρρίκνωση του μικροεπιχειρείν και, καταληκτικά, την όξυνση των ανισοτήτων, τιμούμε σήμερα τους αγώνες των γυναικών.

Σ’ αυτό το εφιαλτικό τοπίο, λοιπόν, η 8η Μαρτίου, η Ημέρα της Γυναίκας, αποκτά μια επιπρόσθετη βαρύτητα, καθώς σηματοδοτεί την απαρχή νέων αγώνων, με το βλέμμα στραμμένο 164 χρόνια πίσω, στις εργάτριες των εργοστασίων ιματισμού και κλωστοϋφαντουργίας της Νέας Υόρκης, που τόλμησαν το 1857 να υψώσουν το ανάστημά τους, να αντισταθούν στις άνισες αμοιβές, στα άθλια ωράρια και συνθήκες δουλειάς, στην εκμετάλλευση και καταπίεση που βίωναν.

Η 8η Μαρτίου είναι ημέρα τιμής στους αγώνες των γυναικών, αλλά και όλων όσοι πιστεύουν ακράδαντα, πως η απρόσκοπτη συμβολή της γυναίκας στο κοινωνικό γίγνεσθαι, συνιστά διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης και, κατ’ επέκταση, της Δημοκρατίας.

Η 8η Μαρτίου είναι, επίσης, ημέρα περίσκεψης, για τη θέση της γυναίκας στο σύγχρονο κόσμο, καθότι η ισοτιμία, με την ευρύτερη έννοια του όρου, αποτελεί, δυστυχώς, ακόμη ζητούμενο… Κάτι που επαληθεύεται εύκολα, αρκεί να ανατρέξει κανείς στα ποσοστά ανεργίας των γυναικών, καθώς και στα ποσοστά των γυναικών που βιώνουν ήδη ή βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο φτώχειας. Επιπλέον, είναι φανερό, πως οι γυναίκες έχουν λιγότερες συνολικά ευκαιρίες ανέλιξης, τόσο στον επαγγελματικό τους χώρο, όσο και στην πολιτική ζωή.

Αν, δε, στα παραπάνω, αθροίσουμε και τον απίστευτο αριθμό γυναικοκτονιών στη χώρα κατά τα τελευταία έτη, καθώς και τα αναρίθμητα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, με θύματα γυναίκες, τότε γίνεται ευθέως αντιληπτή η διάσταση της δυσχερούς κατάστασης, στην οποία είναι εγκλωβισμένη η σύγχρονη γυναίκα στην Ελλάδα και, κατά προέκταση, σε κάθε γωνιά του πλανήτη…

Και ιδίως, σε εκείνες τις γεωγραφικές ζώνες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση, όπως οι γυναίκες στην Ουκρανία, που ξεριζώνονται από τον κατεστραμμένο ολοσχερώς τόπο τους, λόγω ενός ξεκάθαρα ιμπεριαλιστικού πολέμου, οι γυναίκες της Παλαιστίνης, που βιώνουν -μετά την κατοχή σε καιρό ειρήνης- ένα μακελειό χωρίς τέλος…

Αυτή λοιπόν η οδυνηρή κατάσταση, σε κάθε εκδοχή, δεν ανατρέπεται ούτε με ευχολόγια ούτε με βαρύγδουπα λόγια πολιτικών αξιωματούχων…

Αλλά μόνον με μαζικό και διαρκή αγώνα…».

 

 

Ολυμπία Λόη, πολιτεύτρια Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ

loi pasxa

«Έχουμε να διανύσουμε

ακόμα πολύ δρόμο»

 

Η Ολυμπία Λόη, Αρχιτέκτων Μηχανικός MSc, πολιτευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια της Γυναίκας, εστιάζει στις προκαταλήψεις και τις ανισότητες που βιώνει ακόμα και σήμερα το γυναικείο φύλο.

Ειδικότερα, αναφέρει: «Γυναίκες με χαμηλότερες απολαβές, γυναίκες άνεργες, γυναίκες που κακοποιούνται, γυναίκες που δολοφονούνται. Αυτή είναι η ελληνική πραγματικότητα.

Η θέση ισχύος που κατέχει το ανδρικό φύλο αντανακλά τις προκαταλήψεις και τις ανισότητες που βιώνει το γυναίκειο κοινό. Από τη μια δεν υπάρχουν αρκετές γυναίκες σε θέσεις ευθύνης και από την άλλη η χώρα μας έχει μια μέτρια κοινοβουλευτική εκπροσώπηση από γυναίκες χωρίς φυσικά καμία γυναίκα να διεκδικεί την πρωθυπουργία!

Δεν ξεχνάμε φυσικά τις χυδαίες και σεξιστικές επιθέσεις που δέχτηκε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παλεύει για πολιτική εκπροσώπηση, για μισθολογική ισότητα αλλά πέρα από γενικόλογες διακηρύξεις σιωπά.

Οι γυναίκες πρέπει να διανύσουμε ακόμα πολύ δρόμο ώστε να κατακτηθεί η πραγματική ισότητα. Έχουμε καταφέρει πολλά, μπορούμε ακόμα περισσότερα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το μέλλον είναι μπροστά μας…».

 

 

Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, μέλος του Π.Σ. της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος

Μέρα τιμής των αγώνων του γυναικείου κινήματος

«Μέρα αφιερωμένη στη μάνα, τη σύζυγο, τη σύντροφο, την αδελφή, τη γιαγιά, τη φίλη και σε κάθε υπόσταση και ρόλο των γυναικών όλου του κόσμου είναι η 8η Μαρτίου. Μία μέρα που μας θυμίζει τους αγώνες, τις θυσίες, τις κατακτήσεις, τις υπερβάσεις, αλλά τις διεκδικήσεις τους. Μα πάνω απ’ όλα τις προκλήσεις της σύγχρονης κοινωνίας, που ναι μεν η γυναίκα εξακολουθεί να αποτελεί πηγή ζωής και πυλώνα της ελληνικής οικογένειας, όμως βάλλεται, υποβαθμίζεται και μετατρέπεται σε εύκολο στόχο. Παρά τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει στην κατεύθυνση της ισότητας των δύο φύλων, ακόμη ο δρόμος είναι μακρύς για την εξάλειψη των ανισοτήτων, των στερεοτύπων και της έμφυλης βίας. Απέναντι σε όλες τις γυναίκες του κόσμου ας «απλώσουμε» δίχτυ προστασίας, διεκδικώντας συνθήκες ελευθερίας, ισότητας και αξιοπρέπειας. Διεκδικώντας έναν κόσμο δίκαιο που θα αναγνωρίζει την αξία και τον πολύπλευρο ρόλο τους, θα τιμά την ύπαρξή τους και θα ενισχύει τη θέση τους σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Και μπορεί η δημοκρατική μας παράταξη να ήταν εκείνη που άλλαξε το νομοθετικό πλαίσιο το οποίο συντηρούσε διακρίσεις λόγω φύλου, που ενίσχυσε την κοινωνική υποστήριξη της γυναίκας διαμορφώνοντας νέες, προοδευτικές αντιλήψεις για τον ρόλο των δύο φύλων και ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή της γυναίκας στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας μας, όμως έχουμε μπροστά μας πολλές ακόμη «μάχες», τις οποίες θα δώσουμε διαρρηγνύοντας οριστικά τον «αδύναμο κρίκο». Ας συνεχίσουμε τον αγώνα όλες μαζί για μια κοινωνία ανθρώπινη με ίσες ευκαιρίες για όλους».

 

 

 

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ – ΚΕΘΙ

«Δίπλα στις γυναίκες-θύματα βίας»

Η 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών, είναι αφιερωμένη στην τιμή και την αναγνώριση των αξιόλογων επιτευγμάτων των γυναικών σε όλο τον κόσμο σε κοινωνικούς, οικονομικούς, πολιτιστικούς και πολιτικούς τομείς. Είναι η συνέχεια των διαρκών αγώνων των γυναικών για ισότητα και ανεξαρτησία. Είναι μία ημερομηνία άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία και τους αγώνες του γυναικείου και του εργατικού κινήματος.

Με αφορμή την ημέρα αυτή, αναδεικνύεται η κρισιμότητα της επίτευξης της ισότητας των φύλων και της ευημερίας των γυναικών σε κάθε κοινωνία και κάθε τομέα. Η δύναμη, η ανθεκτικότητα και η αφοσίωση των γυναικών δημιουργούν ευημερούσες οικονομίες, πρόοδο και έναν υγιή πλανήτη.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Πάτρας του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), που λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2012, στέκεται δίπλα σε όλες τις γυναίκες παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής στήριξης γυναικών θυμάτων βίας και πολλαπλών διακρίσεων από εξειδικευμένο προσωπικό. Εντάσσεται στις υποστηρικτικές Δομές του δικτύου για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΓΓΙΑΔ) του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας 2021-2027.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Πάτρας δέχεται γυναίκες που: α) αντιμετωπίζουν πολλαπλές διακρίσεις (π.χ. άνεργες, μονογονείς, μετανάστριες, πρόσφυγες, ΑΜΕΑ κ.τ.λ.), β) έχουν υποστεί σωματική και σεξουαλική κακοποίηση, ψυχολογική, συναισθηματική ή/και λεκτική βία, και συγκεκριμένα:

  • ενδο-οικογενειακή/συντροφική βία
  • βιασμό ή απόπειρα βιασμού
  • σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία, σε κοινωνικό χώρο κ.λπ.

Επίσης, δέχεται γυναίκες που έχουν υπάρξει θύματα πορνείας ή παράνομης διακίνησης και εμπορίας με σκοπό την οικονομική/σεξουαλική εκμετάλλευση (trafficking).

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στο Συμβουλευτικό Κέντρο Πάτρας (Δευτέρα-Παρασκευή: 08:00-16:00) στην οδό Κανακάρη 101β (τηλ. 2610620059).

 

 

 

 

Από το «Άλμα Ζωής» σήμερα στην πλ. Γεωργίου

Κλινική εξέταση μαστού

Φέτος, τιμώντας και γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου, το «Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας θα προσφέρει ένα πολύτιμο δώρο ζωής στις γυναίκες της πόλης. Σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων και την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα υλοποιήσει Κλινική Εξέταση Μαστού για τον γυναικείο πληθυσμό από έγκυρους και εξειδικευμένους χειρουργούς, στο κέντρο της Πάτρας. Η κλινική εξέταση θα λάβει χώρα στην Κινητή Μονάδα Υγείας της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που θα βρίσκεται στο κάτω μέρος της Πλατείας Γεωργίου την Παρασκευή 8 Μαρτίου 10:00-14:00 και 17:00-21:00.

Οι εξειδικευμένοι χειρουργοί που θα πραγματοποιήσουν τις δύο βάρδιες της κλινικής εξέτασης, προσφέροντας εθελοντικά τον χρόνο και την εμπειρία τους, είναι οι: Καρβελάς Φώτης-Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Γ.Ν.Π. «Αγ. Ανδρέας» (Συνταξιούχος) και Κούκουρας Δημήτριος-Ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής Παν/μίου Πατρών.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement