Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στις 16 Απριλίου η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία – Ποια είναι η νέα Πρωθιέρεια

Published

on

Η Μαίρη Μηνά είναι η νέα Πρωθιέρεια που θα ανάψει στις 16 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία, την Ολυμπιακή Φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του καλοκαιριού στο Παρίσι.

Η Ολυμπιακή φλόγα θα ανάψει στις 16 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία, γενέτειρα των Αγώνων. Σε μια παραδοσιακή τελετή, η ηθοποιός Μαίρη Μηνά για πρώτη φορά θα χρησιμοποιήσει ένα κοίλο κάτοπτρο και τις ακτίνες του ήλιου για να ανάψει τη δάδα.

Στις 16 Απριλίου η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία – Ποια είναι η νέα Πρωθιέρεια
Εκδήλωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής όπου παρουσιάζονται η νέα Πρωθιέρεια και ο νέος συνθέτης, οι νέες ενδυμασίες των Ιερειών για τις τελετές της Ολυμπιακής Φλόγας και οι στολές της Ολυμπιακής Ομάδας. Τρίτη 12 Μαρτίου 2024 (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα. Ελπίζω να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη που μου δείξατε», είπε η Μαίρη Μηνά στην χθεσινή παρουσίαση της Τελετής στο Αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, προσθέτοντας: «Είμαι πολύ τυχερή που αναλαμβάνω τώρα τα ηνία».

Πρωθιέρειες στην τελετή Αφής έχουν υπάρξει η Κούλα Πράτσικα η πρώτη το 1936, η Αλέκα Κατσέλη, η Μαρία Μοσχολιού, η Κατερίνα Διδασκάλου, η Μαρία Παμπούκη, η Θάλεια Προκοπείου (2000 και 2004), η Μαρία Ναυπλιώτου (2008), η Ινώ Μενεγάκη, η Κατερίνα Λέχου (2016) και η Ξανθή Γεωργίου (2020).

 

Την ηθοποιό, γεννημένη στα Τρίκαλα, την γνωρίσαμε μέσα από τον ρόλο της στην καθημερινή σειρά Αγγελική.

Σε παλιότερη συνέντευξή της στο monopoli.gr, η Μαίρη Μηνά είχε δηλώσει σχετικά με την υποκριτική: “Το θέατρο προέκυψε ως μια επιπλέον εκπαίδευση, μιας και ήθελα να ασχοληθώ με την δραματοθεραπεία. Τελικά με κέρδισε. Με κέρδισε αυτή η δυνατότητα για άμεση εμπλοκή που σου προσφέρει το θέατρο”.

Έχει παίξει στις παραστάσεις: Με λένε Έμμα (2018), Ορέστεια- Χοηφόροι (2019), Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι (2020), ΤΣΕΧ-OFF (2016), Άφιξις (2017), Οιδίπους Τύραννος (2017). Στην τηλεόραση συμμετείχε στη σειρά The Series Noir (2019).

Το περασμένο καλοκαίρι έπαιξε στην Επίδαυρο, στην παράσταση “Ορέστης του Ευριπίδη”.

Είναι παντρεμένη με τον ηθοποιό Μιχάλη Σαράντη και έχουν μία κόρη.

Ροή ειδήσεων

Advertisement