Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

“Ιστός” από σήμερα σε όλη την Πάτρα – Δείτε τι θα γίνει από κάθε υπηρεσία

Published

on

ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Ένα πλήρες σχέδιο αντιμετώπισης εκτρόπων και παράνομων ενεργειών και ταυτόχρονα λήψης τροχονομικών μέτρων ξεδιπλώνει από χθες η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαϊας. Σχέδιο βασισμένο σε αυτό των προηγούμενων ετών, αλλά σαφώς «ενισχυμένο» αφού οι εκτιμήσεις Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και Δήμου κάνουν λόγο για ρεκόρ επισκεπτών.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην ασφάλεια των Καρναβαλιστών και στην αποτροπή κλεφτών και διαρρηκτών ΙΧ. Περιπολίες είτε πεζές είτε με συμβατικά ΙΧ θα γίνονται:

  1. Σε όλο το ιστορικό κέντρο της πόλης από την Κολοκοτρώνη μέχρι την Γούναρη.
  2. Στα Υψηλά Αλώνια και την Τριών Ναυάρχων
  3. Στους σταθμούς ΚΤΕΛ και ΟΣΕ
  4. Στα πάρκινγκ του Δήμου

Αστυνομικοί με πολιτικά θα κινούνται ανάμεσα στο πλήθος, δεν αποκλείεται να φορούν και κάτι «καρναβαλικό» και θα είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να δράσουν για «πορτοφολάδες» και κάθε είδους κλέφτες. Παράλληλα θα αναπτυχθούν και «δίδυμα» πεζών περιπολιών με στολές. Στις δύο μεγάλες παρελάσεις θα υπάρχουν ένστολοι σε όλο το μήκος της διαδρομής.

ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Στην Πάτρα θα βρίσκονται διμοιρίες ΜΑΤ και από άλλες περιοχές όπως Ηπειρο και Λευκάδα. Δεν θα είναι εμφανή η παρουσία τους, όμως θα είναι έτοιμες να επέμβουν ανά πάσα στιγμή. Ταυτόχρονα σε ετοιμότητα θα είναι και μονάδες της ΟΠΚΕ με τα οχήματά τους. Οι δικυκλιστές της ΔΙΑΣ θα βρίσκονται σε συνεχή περιπολία σε όλες τις βάρδιες, μέχρι το ξημέρωμα της Καθαράς Δευτέρας. Μόνιμη δύναμη θα υπάρχει και στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαϊας στην Ερμού.

ΤΡΟΧΑΙΑ

Δικυκλιστές της Τροχαίας θα περιπολούν συνεχώς για την διευθέτηση της κυκλοφορίας και την αποφυγή κυκλοφοριακού «εμφράγματος». Θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στο Δασύλλιο, την οδό Γερμανού, την Οθωνος Αμαλίας και την Καρόλου ενώ θα υπάρχει παρουσία και στην Παπαφλέσσα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement