Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Καρβέλης στη “Γ”: “Αποτελεσματικό το σχέδιο υγειονομικής ασφάλειας”

Published

on

Τα ιατρεία της 6ης ΥΠΕ και του ΕΕΣ Πάτρας αποτέλεσαν ανάχωμα στις διακομιδές προς τα νοσοκομεία της πόλης καθώς διαχειρίστηκαν τον όγκο των περιστατικών στο κέντρο της πόλης.

Τα περισσότερα περιστατικά αφορούσαν μέθη σε συνδυασμό με χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών, ενώ λόγω της βροχής της μεγάλης παρέλασης προκλήθηκαν τραυματισμοί από πτώσεις, τα οποία αντιμετωπίστηκαν επί τόπου.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης ΄δήλωσε στην «Γ» πως το σχέδιο της υγειονομικής ασφάλειας για το τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού, λειτούργησε αποτελεσματικά καθώς αντιμετωπίστηκαν 523 περιστατικά στο υπαίθριο ιατρείο της 6ης ΥΠΕ και του ΕΕΣ – Παράρτημα Πάτρας και μόνο 18 περιστατικά χρειάστηκε να διακομιστούν στα νοσοκομεία της πόλης.

“Στα νοσοκομεία μας που είχαν ταυτόχρονη εφημερία στα ΤΕΠ, πήγε ο μικρότερος δυνατός αριθμός των περιστατικών και φυσικά αυτός ήταν ο στόχος μας”, είπε ο κ. Καρβέλης. Και πρόσθεσε: «Την Κυριακή, 12 περιστατικά χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” και 7 στο ΠΓΝΠ, 3 στο Καραμανδάνειο, ενώ 4 αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα το οποίο λειτουργούσε μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα.

Φέτος για πρώτη φορά, στο υπαίθριο ιατρείο ήταν και Ψυχολόγος ο οποίος χρειάστηκε να επέμβει σε 5 περιπτώσεις κρίσεις πανικού.

Σε ότι αφορά τα παιδιατρικά περιστατικά, το Καραμανδάνειο που ήταν κι αυτό σε συνεχή εφημερία, δέχθηκε 11 περιστατικά κυρίως από πτώσεις λόγω της βροχής και το ολισθηρό οδόστρωμα.

Υπογράμμισε δε πως η  κίνηση στα ΤΕΠ των δύο Νοσοκομείων ήταν σε χαμηλά επίπεδα και με απόλυτη τάξη.

Αξίζει να αναφερθεί πως – σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ» – το επιστημονικό προσωπικό στο υπαίθριο ιατρείο του ΕΕΣ το Σάββατο διαχειρίστηκε το περιστατικό πτώσης ενός ηχείου στο κεφάλι μιας κοπέλας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες διαχειρίστηκαν και ένα περιστατικό ξυλοδαρμού για το οποίο ενημερώθηκε η Αστυνομία.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement