Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Ναυτίλος» στον Αστακό

Published

on

«Σάρκα και οστά» προς το παρόν μέσω διαδικτύου έχει πάρει η μεγα-επένδυση στο Πλατυγιάλι του Αστακού. Συγκεκριμένα, στο διαδίκτυο έχει ανεβεί η σχεδιαζόμενη επένδυση, το project της MEGA YAGHT MARINA AND RESORT NAUTILUS INVESTMENTS LIMITED στο Πλατυγιάλι Αστακού του Δήμου Ξηρομέρου.

Προς το παρόν περισσότερα για την επένδυση δεν είναι γνωστά και όλοι περιμένουν να δουν πως μπορεί να υλοποιηθεί, μιας και οι αρχικές ανακοινώσεις είχαν αντιμετωπιστεί με μεγάλη επιφύλαξη, ενω και οι σχετικές πληροφορίες κυβερνητικών στελεχών, υπήρξαν εξαιρετικά φειδωλές. Στον σχετικό ιστότοπο της επένδυσης, δίνονται κάποιες γενικές πληροφορίες, ενώ αναφέρονται και οι εταιρείες που συμμετέχουν στο σχέδιο.

Στο ιστότοπο, υπάρχει η παρακάτω αναφορά, σχετικά με την «ταυτότητα» της εταιρείας που έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας την επένδυση: «Η MYMAR Nautilus Investments Limited είναι μια ιδιωτική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης που συστάθηκε στην Κύπρο στις 2 Οκτωβρίου 2017. Η εταιρεία ειδικεύεται στην ανάληψη και κατοχή μετοχών σε εταιρείες ή άλλα νομικά πρόσωπα, τη διεξαγωγή επενδυτικών εργασιών και την παροχή οργανωτικού και διοικητικού έργου ή βοήθειας. Η εταιρεία επίσης αποκτά, αναπτύσσει, μισθώνει ή πωλεί κινητή ή ακίνητη περιουσία οποιασδήποτε φύσης. Η εταιρεία διαθέτει υποκατάστημα στην Ελλάδα με τη διακριτική επωνυμία MYMAR Nautilus Investments Limited – Υποκατάστημα Ελλάδας, το οποίο ιδρύθηκε στις 4 Νοεμβρίου 2021.

Η MYMAR Nautilus Investments Ltd. είναι ο κύριος προγραμματιστής του Project Nautilus και δεσμεύεται να μετατρέψει το λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων βαθέων υδάτων στο Πλατυγιάλι – Αστακός σε ένα μελλοντικό, εξαιρετικά βιώσιμο θαλάσσιο χωριό και ένα πολυτελές οικοσύστημα μαρίνας στην καρδιά της Μεσογείου».

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πύλη ενημέρωσης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, είναι ο Dr N. Αθανασόπουλος, ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός υπολογιστών του ΕΜΠ, κάτοχος διδακτορικού τίτλου.  Σύμφωνα με το βιογραφικό του, από το 2010 έως το 2016 διετέλεσε Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., ενώ διετέλεσε και Αντιπρόεδρος, Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (2010-2013). Από το 2016 έως το 2018 κατείχε τη θέση του Διευθυντή Σιδηροδρομικών Μεταφορών στην Rail Cargo Logistics Goldair. Από τον Φεβρουάριο του 2018 έως τον Απρίλιο του 2019 εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως Διευθυντής Προγράμματος, διαχειριζόμενος ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο έργων που σχετίζονται με τους σιδηροδρόμους. Από το 2019 έως το 2021 κατείχε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στον Όμιλο Εταιρειών ΟΑΣΑ, ενώ διετέλεσε και μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων στις θυγατρικές του Ομίλου.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement