Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Φιάσκο η συνεργασία του Δήμου με το κρατικό κανάλι που έριξε την Πάτρα στον «καιάδα της τηλεθέασης»

«Τι Λωζάνη τι Κοζάνη», είπε η ΕΡΤ… και έδειχνε Σέρρες!

Published

on

Φιάσκο η συνεργασία του Δήμου με την ΕΡΤ καθώς το κρατικό κανάλι έριξε φέτος την Πάτρα στον «καιάδα της τηλεθέασης» και «εξίσωσε» το κορυφαίο Καρναβάλι της Ελλάδας, γνωστό σε όλη την Ευρώπη με επισκέπτες ακόμη και από Ιαπωνία και Κίνα… με τα καρναβάλια της Ξάνθης, του Ρεθύμνου… και των Σερρών. Μόνο οι συμμετέχοντες στην παρέλαση της Κυριακής έφθαναν σε αριθμό… όλον τον πληθυσμό της Ξάνθης.

Παρά τις διαβεβαιώσεις και προς τη δημοτική αρχή πως θα μετάδιδε ολόκληρη την παρέλαση των καρναβαλιστών την Κυριακή, όχι μόνο δεν το έπραξε, αλλά ενέπαιξαν και τους παρουσιαστές του Καρναβαλιού (Νατάσα Τραγουστή και Γιώργο Λογαρά) δήθεν πως θα έχουν συνεχή ροή της παρέλασης που θα περιγράψουν στην ERTFLIX. Έτσι στην digea, η ΕΡΤ και μάλιστα η ΕΡΤ3 με την μικρότερη τηλεθέαση αρκέστηκε να κάνει μερικές συνδέσεις κατά τη διάρκεια της εκπομπής που είχε παράλληλα με άλλα ξακουστά καρναβάλια όπως αυτό των… Σερρών!
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Γνώμης» ο Δήμος της Πάτρας ετοιμάζεται να αντιδράσει σήμερα κιόλας. «Θέλω να δω όλα τα στοιχεία, να δω ακριβώς τι προέβαλε η ΕΡΤ που ήταν και χορηγός επικοινωνίας και αύριο θα το εξετάσουμε και θα προχωρήσουμε στις ανάλογες ενέργειες» δήλωσε η πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού Ήρα Κουρή.
Η κυρία Κουρή την Κυριακή πάντως έκανε την εξής ανάρτηση: «Εμείς είμαστε εδώ και του χρόνου και για πάντα… Μας δούλεψαν φέτος; Έχει και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια».
Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΑΤΑΣΑΣ ΤΡΑΓΟΥΣΤΗ
Χαρακτηριστική και η ανάρτηση της δημοσιογράφου και παρουσιάστριας Νατάσας Τραγουστή:
«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη. Είχαν γράψει πως θα δείτε ολόκληρη τη Μεγάλη Παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 στο ERTFLIX, ΕΡΤ3 και ΕΡΤnews. Όχι, δε θα δείτε ολόκληρη! Θα δείτε το ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ μαζί με τα υπόλοιπα… Λυπάμαι πολύ! Μας είπαν (του Γιώργου Λογαρά και εμένα) από το control για τη μετάδοση της ΕΤ3 ότι «η μετάδοση θα είναι συνεχής, χωρίς διακοπή και χωρίς ανάσα». Χαρήκαμε διότι …νομίζαμε(!) πως όλες αυτές τις καταπληκτικές, σατιρικές, καλλιτεχνικές, πρωτότυπες, πολλές χειροποίητες δημιουργίες των πληρωμάτων του παιχνιδιού του Κρυμμένου θησαυρού θα τις παρουσιάζαμε τηλεοπτικά για ένα δίωρο, απρόσκοπτα, σ’ ολόκληρη την Ελλάδα και τον απόδημο Ελληνισμό.
Χαρήκαμε διότι… πιστεύαμε (!) πως όταν περιγράφαμε τηλεοπτικά τα τεράστια, πανέμορφα και μοναδικά άρματα του Καρναβαλικού συνεργείου του Δήμου Πατρέων η εικόνα τους έφθανε παντού.
Λυπάμαι πολύ και ζητώ συγγνώμη απ’ όλους τους καρναβαλιστές, τους ανθρώπους του Δήμου και τους εκπροσώπους θεσμικών φορέων που ενώ συνομιλήσαμε τηλεοπτικά μέσα σ’ αυτό το απερίγραπτο κλίμα χαράς, η εικόνα και ο ήχος δεν πέρασαν ποτέ στον τηλεοπτικό αέρα…
(Υπήρχε η σύνδεση με την… Ξάνθη, με το Ρέθυμνο, με τις Σέρρες).
Λυπάμαι πολύ για την ΕΡΤ που αγνόησε το Πατρινό Καρναβάλι, ένα μεγάλο πολιτισμικό θεσμό με 195 χρόνια ιστορία και το μετέτρεψε σε… σύνδεση για τις Απόκριες του 2024 στην ΕΤ3!

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement