Connect with us

Εκπαίδευση

Το Γενικό Λύκειο Λάππα στην Ημερίδα του ΕΑΠ και CERN – ΦΩΤΟ

Published

on

Της Σοφίας Καυκοπούλου

Χθες, ημέρα Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα Σωματιδιακής και Αστροσωματιδιακής φυσικής σχετικά με τις κοσμικές ακτίνες υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Πατρών, ΕΑΠ, με τη συνεργασία Λυκείων σχολείων και το Πανεπιστήμιο του CERN.

Ο μοντελιστής, μαθητής της Β’ Λυκείου Σπύρος Γερούλιας -γνωστός τα τελευταία χρόνια από την παρουσίαση του καρναβαλιού των μικρών- παρουσίασε ομιλία σχετικά με τον ορισμό των κοσμικών ακτίνων, την προέλευση τους, τη σύσταση τους αλλά για το παράδοξο του μιονίου.

Όπως χαρακτηριστικά λέει: “Κλείνω δυο χρόνια φέτος στο να είμαι μέλος του προγράμματος μnet του ΕΑΠ και είμαι πολύ ευνοημένος καθώς έχω έρθει πιο κοντά στην επιστήμη της φυσικής και την ευρύτερη γνώση σχετικά με τα σωματίδια, πυρήνες που προέρχονται από το διάστημα. Όλα αυτά βέβαια, με την στήριξη του επιβλέποντα καθηγητή κ. Αθανασίου Οικονόμου, Φυσικού στο σχολείο που φοιτώ, του Διευθυντή του σχολείου μας κ. Αδάμ Λεβέντη αλλά και των Αντώνιου Λέισου και Λεωνίδα Ξηρού. Τέλος θερμές ευχαριστίες στους συμμαθητές μου που  ήταν εκεί, στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου για την στήριξη μου, γιατί όπως ξέρουμε ένας ομιλητής χρειάζεται και καλούς ακροατές …!!!”

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement