Connect with us

Μαγειρική

Κερκυραϊκό Μπιάνκο

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

½ κιλό κεφαλόπουλα ή άλλα άσπρα ψάρια για βραστό (μπακαλιάρο, σφυρίδα κ.λπ.), ολόκληρα ή κομμένα σε φέτες

1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο

1 κεφάλι σκόρδο, σε λεπτές φέτες

6 πατάτες, σε ροδέλες

2-3 κλαδάκια μαϊντανό

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

3 φλιτζάνια νερό

1/3 φλιτζανιού χυμό λεμονιού

ρίγανη

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τα ψάρια, τα πλένετε και τα αλατοπιπερώνετε. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε και τις πατάτες και τις σοτάρετε για 8-10 λεπτά. Προσθέτετε το νερό, το μαϊντανό και τη ρίγανη και σιγοβράζετε για 30 λεπτά. Προσθέτετε το ψάρι και, αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό ακόμη, ώστε να είναι μισοσκεπασμένο. Το βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να χυλώσει το ζουμί. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, ανακινείτε την κατσαρόλα και σερβίρετε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement