Connect with us

Μαγειρική

Φακές κρέμα με κρουτόν και φέτα       

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

250γρ. φακές

1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα 4

2 σκελίδες σκόρδου

1 μεγάλο καρότο σε φέτες

1 τομάτα μέτρια κομμένη στα 4

1 πατάτα σε κύβους

2 δαφνόφυλλα

¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας ξίδι

αλατοπίπερo

Για τα κρουτόν και το σερβίρισμα

4-5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί κομμένο σε κύβους

λίγη ρίγανη

ελάχιστο ελαιόλαδο

λίγη φέτα τρίμμα

Εκτέλεση:

Βράζετε τις φακές σε κατσαρόλα με άφθονο νερό για 5 λεπτά. Πετάτε το πρώτο νερό και συνεχίζετε το βράσιμο με φρέσκο νερό. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο την τομάτα την πατάτα τα δαφνόφυλλα, το ελαιόλαδο και ανάλογο αλατοπίπερο. Όταν βράσει καλά η φακή, αφαιρείτε τα δαφνόφυλλα και την πολτοποιείτε μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ. Προσθέτετε το ξίδι και λίγο ακόμη ελαιόλαδο και δίνετε άλλη μια βράση στη σούπα. Αν είναι απαραίτητο αραιώνετε με λίγο νερό. Απλώνετε τους κύβους του ψωμιού σε ταψί, πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη κι ελάχιστο ελαιόλαδο. Ανακατεύετε και ψήνετε στους 180°C μέχρι να ροδίσουν τα κρουτόν. Σερβίρετε τη σούπα σε μπολ, προσθέτοντας από πάνω μερικά κρουτόν και λίγα τρίμματα φέτας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement