Connect with us

Μαγειρική

Ομελέτα με τόνο και λαχανικά  

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

10 αβγά

2 κονσέρβες τόνος σε νερό

8 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο

2 κρεμμύδια μικρά, σε φέτες

1 πιπεριά κόκκινη σε μπαστουνάκια

2 φλιτζάνια ανάμικτα λαχανικά

ελαιόλαδο για το τηγάνι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε ελάχιστο ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι με την πιπεριά. Όταν γυαλίσει το κρεμμύδι προσθέτετε τα ανάμικτα λαχανικά και σοτάρετε για λίγο ακόμη. Στο τέλος ανακατεύετε τον τόνο, τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά και αδειάζετε το περιεχόμενο του σε πιάτο. Χτυπάτε τα αβγά σε ένα μπολ με λίγο νεράκι και το τυρί. Ξαναβάζετε το τηγάνι στη φωτιά, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και όταν κάψει ρίχνετε τα αβγά. Μετά από λίγο χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε το τηγάνι με καπάκι. Όταν ροδίσει η κάτω πλευρά και πήξει και η πάνω πλευρά, ρίχνετε το μίγμα του τόνου που έχετε στο πιάτο πάνω από την ομελέτα και πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί. Μετά από λίγο διπλώνετε την ομελέτα και τη βγάζετε σε πιατέλα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement