Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αναστέλλουν την αποχή τους-Ξεκινούν από Δευτέρα 8 Απριλίου οι εξετάσεις για νέα διπλώματα

Published

on

Σε αναστολή της αποχής τους, προσωρινά τουλάχιστον, προχώρησαν από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας οι σχολές εκπαιδευτών οδηγών της Πάτρας, ξεμπλοκάροντας τη διαδικασία εξέτασης για τα νέα διπλώματα οδήγησης για δίκυκλα.

Το Σωματείο Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής Αχαϊας (ΣΕΟΚΑΑ) είχε προχωρήσει σε αποχή από τις εξετάσεις για υποψηφίους οδηγούς δικύκλων από τις αρχές του περασμένου μήνα Μαρτίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ακαταλληλότητα των χώρων όπου διεξάγονταν οι εξετάσεις.

«Οι χώροι που διατίθενται στους συναδέλφους, τους υποψηφίους και βέβαια τους εξεταστές του Υπουργείου δεν διαθέτουν στοιχειώδεις υποδομές, υγιεινής και ασφάλειας. Παρά το γεγονός ότι έχουμε εγκαίρως προειδοποιήσει πως απαιτούμε να διαμορφωθεί κατάλληλος χώρος -ή/και χώροι- όπου θα υπάρχουν στοιχειώδεις υποδομές και θα τηρούνται βασικοί κανόνες ασφάλειας, μέχρι πρόσφατα υπήρχε μια απραξία που μας υποχρέωσε βέβαια να προβούμε σε αυτό το ακραίο μέτρο της αποχής που βέβαια έχει και μεγάλο κόστος για εμάς» αναφέρει η Κατερίνα Μπασκούτα, γ.γ. του ΣΕΟΚΑΑ και αντιπρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας εκπαιδευτών οδηγών.

Την προηγούμενη εβδομάδα στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Φωκίωνα Ζαΐμη στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το θέμα των δύο περιοχών που διεξάγονται οι εξετάσεις, σε Κουκούλι και Γλαύκο και συμφωνήθηκε να προχωρήσει από κοινού, άμεσα, η αξιολόγηση νέων θέσεων.

«Μετά από συζήτηση με το προεδρείο του σωματείου αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες, σε πνεύμα κατανόησης, για τα υφιστάμενα προβλήματα δρομολογούμε λύση για νέο ασφαλή χώρο για την εξέταση υποψηφίων οδηγών δικύκλων. Η ασφάλεια και η εξυπηρέτηση των πολιτών ιδιαίτερα των νέων είναι προτεραιότητα για την Περιφερειακή αρχή» δήλωσε στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Ζαΐμης.

Το σωματείο προχώρησε σε προσωρινή απόφαση άρσης της αποχής και οι εξετάσεις ξεκινούν και πάλι για τους νέους δικυκλιστές από την επόμενη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024.

«Ένα περιθώριο δύο μηνών είναι μια περίοδος κατά την οποία μπορεί να δρομολογηθεί η μετάβασή μας σε ένα νέο καθεστώς εξετάσεων με ασφάλεια για τους πολίτες. Είναι βασικό ο χώρος να είναι πλέον περιφραγμένος για να μην επαναληφθούν φαινόμενα όπως στον ΒΙΟΠΑ Γλαύκου όπου πολλές φορές έχουμε έρθει κατά μέτωπο με Ρομά που κατοικούν στην περιοχή αλλά και με απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής. Η ίδια απαράδεκτη κατάσταση υφίσταται και στο Στάδιο όπου δεν υπάρχουν εγγυήσεις αποτροπής ατυχήματος» σύμφωνα με την κ. Μπασκούτα.

Η Περιφέρεια δια των υπηρεσιακών της παραγόντων, εμφανίστηκε προετοιμασμένη την περασμένη εβδομάδα με προτάσεις αξιολόγησης που περιλαμβάνουν στεγασμένους και περιφραγμένους χώρους με εύκολη πρόσβαση απ όλες τις ενότητες της πόλης. Στόχος είναι να ξεπεραστεί και η γραφειοκρατία καθώς ερευνάται μεγάλο ακίνητο στην περιοχή της λιμενικής, νότιας, ζώνης της Πάτρας, απέναντι από το νέο λιμάνι, όπου δεν απαιτείται να υπάρξει μίσθωση χώρου που ανήκει σε ιδιώτη/ες.

«Επενδύουμε στο γεγονός ότι δεν θα χρειαστεί να διαμορφώσουμε εξ αρχής έναν οριοθετημένο χώρο με δυνατότητα ορθής διδασκαλίας και εξέτασης της αναγκαίας κυκλοφοριακής αγωγής. Ούτε βέβαια να φτάσουμε στο Αίγιο ή τον Ερύμανθο…» καταλήγει η κα Μπασκούτα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement